Mesto za reklamu
  1. 04.2019.

У Новом Саду на митингу у оквиру кампање “Будућност Србије” председник Србије Александар Вучић је истекао да 45 година није било нових фабрика у том граду, а да су онда дошле две.

 Председник Вучић је најавио долазак две нове компаније у Нови Сад. Обе инвестиције су вредне по 50 милиона евра. Једна од њих је међу најмоћнијим произвођачима чоколаде на свету, поручио је председник Србије.

Компаније “Делфај” и “Лир” су, каже, запослиле 5.000 људи. Онда је, наводи, дошао и истраживачки центар “Континентала”, једне од најмоћнијих немачких компанија.

“Захаљујем свима који раде добар посао на образовању младих, да би могли да раде најважније послове за светски најбитније компаније”, рекао је Вучић.

Додао је да то није све за Нови Сад и да данас доноси “два мала поклона” – долазак компанија које ће уложити по 50 милиона евра.

Једна од њих ће запослити 400 људи. Друга компанија је из прехрамбене индустрије.

“Видећете једног од најмоћнијих светских произвођача чоколаде у Новом Саду”, поручио је Вучић.

Вучић је рекао а се путеви граде више него икада.

“Све су нам разорили. Ми данас градимо путеве више него икада, ми ћемо за три или четири месеца имати више километара ауто-пута него Хрватска”, рекао је Вучић.

Говорећи о опозицији, Вучић је рекао да неће да разговра са “фашистом Обрадовићем и двојицом лопова Ђиласом и Јеремићем”.

Али је обавеза других у парламенту да разговарају са посланицима, навео је Вучић.

“Важно је да разговарамо и да постоји дијалог а не насиље, разговор а не уцене. Не можете циљеве да остварујте тако што тучете жене и уносите тестере да бисте заводили ред. У Србији насиље и фашизам никада нису и никада неће проћи”, рекао је Вучић.

Поруке Дачића, Пастора и Мировића 

Осим председника Србије, на скупу су говорили потпредседник Владе Србије Ивица Дачић, председник Покрајинске Владе Игор Мировић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Дачић је на митингу рекао да је влада радила све како би ојачала положај.

“У ових седам година све је урађено да се заштите наши државни и национални интереси. Не да нисмо ништа изгубили него смо ојачали позицију и међународни положај. Данас је Србија фактор са којим се разговара а не тема о којој се разговара”, навео је Дачић.

Иштван Пастор је рекао да је поносан на свој народ шот је веран отаџбини. “Поносан сам на свој мали народ што је веран отаџбини, спреман да поднесе терет, уложи напор. Стало нам је да Србија напредује, да буде нормална, просперитетна држава у којој имамо будућност за себе и своје унуке”, навео је Пастор.

Покрајински премијер Игор Мировић је поручио да следи политику Александра Вучића.

“Данас гледамо у будућност, следимо политику резултата коју предводи Александар Вучић. Верујем да гледајући у ту будућност можемо да видимо нови културни центар, нови технолошки парк, нове брзе путеве у Срему и Банату и стварати услов за долазак домаћих и страних инвеститора”, рекао је Мировић.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here