Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председник Србије Александар Вучић потврдио је да ће у понедељак говорити на Сабору Српске православне цркве и захвалио патријарху Иринеју што га је позвао на тај скуп, истичући да је за њега то велика част и прилика да говори истину, да представи оно што ради и да одговори на неистине.

„Нећу се либити да одговорим чињеницама и говорим о будућности Србије и онима који су тражили анатему за мене“, рекао је Вучић у Скопљу где је присуствовао инаугурацији новог председника Северне Македоније Стеве Пендаровског.

Вучић је критиковао неке медијске наводе да су се одређене владике противиле његовој посети, рекавши да су многе владике „са одушевљењем“ подржале предлог патријарха да се појави на том скупу.

Одговарајући на текстове стране штампе да је парада у Нишу организована због изградње његовог култа личности, Вучић је упитао када је Дојче веле било шта позитивно рекао о Србији.

„Не сећате се? Ни ја. Парада је била изванредна. Људи су могли да виде колико је земља у војном погледу напредовала у односу на период од пре пет година“, рекао је он.

Коментаришући активности опозиције у Србији, Вучић је поново апеловао на представнике СНС у парламенту да организују разговоре са њима али и поновио да он у томе неће учествовати.

„Неће они са мном. И нисам ја ни место за разговоре. Место за то је парламент“, рекао је Вучић.

„Српска стварност“ / Н1/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here