Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

Још пре 15 дана бих расписао изборе да су у питању партијски разлози, каже председник Србије Александар Вучић и истиче да ће кључни фактор којим ће се руководити по том питању бити државни, а не партијски интереси.

“Од много фактора ће зависити. Редовни избори су 2020. године, али сваки пут кад постоји сумња у легитимност власти важно је да се та сумња отклони”, рекао је Александар Вучић током посете Звечанској, одговарајући на питање новинара да ли ће бити расписани избори и који ће фактори утицати на то.

“Ми имамо легитимност, али, ако неко сумња и каже да нас народ не жели, спреман сам да то и проверим”, рекао је српски председник и лидер СНС.

Навео је и да су “својевремено Ђилас и Пајтић владали са свега 6 до 10 одсто подршке у Београду и Војводини и да их уопште није занимала легитимност”.

“Питање легитмности је кључно. Никад не бих желео да седим у некој фотељи и да будем велика власт а да за то немам подршку већине народа. Никада неће сви бити за вас, али ако немате подршку већине не треба ту да будете”, истакао је председник.

Додао је да ће кључни фактори који ће утицати на одлуку о расписивању избора бити они који се тичу државе.

“Руководићу се државним, а не партијским разлозима, а да су у питању партијски разлози још пре 15 дана бих расписао изборе, али моје је да бринем о Србији. Пред нама су важни разговори, ако их буде, ако буду укинуте таксе у Приштини”, рекао је Вучић.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here