1. 03. 2021.

Председник Србије Александар Вучић допутовао је у Манаму, главни град Бахреина, у званичну посету, као први председник Србије који је посетио ту краљевину.

Вучића су, на аеродрому, дочекали министар спољних послова Бахреина Абдулатиф бин Рашид Алзијани и гувернер Салман бин Иса бин Хинди ел Манаи Мухарак.

По доласку у хотел Вучићу je, у име краља добродошлицу, пожелеo син краља Бахреина, шеик Насир бин Хамад бин Иса ел Kалифа.

Вучића ће у суботу испред палате, уз интонирање две химне и постројену гарду, дочекати краљ Бахреина, Хамад бин Иса ел Kалифа.

Затим ће српска делегација имати састанак са краљем Хамадом.

После подне, Вучић ће се састати са представницима Одбора за привредни развој Бахреина и Дрзавним инвестиционим фондом.

Уочи посете, председник Србије је рекао да је уверен да Србија може много да добије из сарадње са том заливском краљевином, са којом до сада није имала готово никакве односе.

Најавио је да ће током посете бити потписан Меморандум о разумевању о сарадњи две земље и постигнут договор да краљ Бахреина ускоро посети Београд.

“Бахреин по величини није велика земља, али је значајна овде и богата је. Верујем да много тога можемо да добијемо у тој сарадњи”, навео је Вучић и подсетио да су Бахреин, као и Уједињени Арапски Емирати, који је претходно посетио, током кризе изазване корона вирусом слали Србији пуне авионе хуманитарне помоћи.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here