Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима Куршумлије на крају посете Топличком округу, у оквиру кампање “Будућност Србије”.

Александар Вучић је рекао да је дуго чекао да дође у Куршумлију, јер је хтео да дође када се нешто уради за тај крај Србије.

“Хтео сам да имам нешто да кажем, да урадимо нешто да бих могао да се обратим, а не само да тражимо од Куршумлије да брани нашу земљу. Знам да ће људи из Куршумлије увек бити уз своју отаџбину, али било је време да им вратимо нешто”, рекао је Вучић.

Истакао је да се Куршумлија празни, да људи траже бољи живот.

“Зато смо после 35 година данас покренули прву значајну инвестицију, поставили смо камен темељац за фабрику наменске индустрије, за машинску обраду метала за наше ‘милоше’, ‘лазаре’ и ‘норе’ у којој ће за две и по године 300 суграђана бити запослено, до маја већ 80”, рекао је Вучић.

Изразио је наду да ће влада имати разумевања за његову жeљу да у четири округа, у најугрожнијим општинама, буде уведен посебан додатак, попут косовског додатка.

“Сигуран сам да тиме нећемо или мало кога ћемо вратити у Куршумлију, али сам сигуран да ћемо тиме да подстакнемо ове дивне људе који нам чувају децу, да остану на огњиштима и виде да их се неко сетио, да неко брине о њима, да је важно да остану ту, да сачувају јуначку Топлицу”, рекао је Вучић.

“Нећете протерати Србе”

Председник Вучић је рекао да неки из Приштине прете и вичу да их не интересује избор Срба и Српска листа.

“Само наставите, а ми ћемо мирно и полако. Ви сте много јаки, ми нисмо, али то да ћете победити Србију и протерати Србе нећете”, поручио је Вучић.

Рекао је да смо тешко као народ преживели “Олују”, и да још једну не бисмо могли.

“Зато ‘Олуја’ против српског народа више неће бити, јер држава је неће дозволити против нашег анрода”, нагласио је Вучић.

Вучић: Време је да се нешто врати овом крају

Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима Куршумлије на крају посете Топличком округу, у оквиру кампање “Будућност Србије”.

“Време је да се нешто врати овом крају који је много дао за своју отаџбину, како би људи остајали и боље живели”, поручио је Вучић на скупу Будућност Србије” у Kуршумлији.

Председник је рекао и да је донета одлука и да се чета која је ситуирана у Куршумлији прошири за још 420 људи.

“Да буде више војске не зато што се за нешто спремамо, него да би се живело боље, да они више новца потроше у Куршумлији, да раде кафићи и ресторани, да више људи овде остане”, навео је Вучић.

Најавио је и да ће се ускоро кренути са изградњом 33 километра ауто-пута Ниш–Белољин–Плочник, након којег остаје још 37 километара до Мердара.

Брнабић: Циљ да Србија у свему побеђује

Обраћајући се на завршном скупу у Куршумлији, премијерка је рекла да када се налазите у “јуначкој Топлици морате да кренете од прошлости”. Према њеним речима, један од најемотивнијих дана као премијерки био јој је када је одржана седница Владе у Прокупљу и када је откривен споменик Гвозденом пуку, најодликованијој јединици српске војске у Првом светском рату.

Циљ Владе и председника Србије Александра Вучића јесте да Србија побеђује по километрима ауто-путева, производњи, броју фабрика, у спорту, култури, истакла је премијерка Ана Брнабић у Куршумлији, истичући да је циљ званичника Србије да Србија побеђује у свему.

Подсетила је да је пре неколико недеља са Европском инвестиционом банком потписан уговор о кредиту за ауто-пут мира који ће повезати Ниш, Прокупље, Куршумлију, до Мердара, Приштине и албанске луке Драч.

“Надам се да ћемо почети изградњу тог ауто-пута крајем следеће године, да завршимо пројектовање и крећемо да градимо прву деоницу Ниш-Плочник. То ће потпуно променити судбину овог краја”, рекла је премијерка.

Нагласила је да ће држава стратешки улагати и у све друге секторе, као што је пољопривреда, односно у системе за наводњавање, аутоматске системе противградне заштите, електрификације поља.

Подсетила је да је завршена зграда аутоматске противградне станице у Ваљеву и додала да ће ускоро бити завршене и у Букољи и Ужицу и да ће наставити са грађењем и даље. Како је навела, држава је уложила 20 милиона евра у школе, болнице, домове здравља, јавне установе, наводњавање, ауто-путеве.

“Ипак од свега тога најважније је да знате да смо ми увек ту за вас, да смо у вашој служби, да нам је важан сваки појединац”, поручила је премијерка.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here