Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Председник Александар Вучић састао се у Абу Дабију са принцом престолонаследником Уједињених Арапских Емирата, шеиком Мухамедом бин Заједом eл Нахјаном, са којим је разговарао и о Косову и Метохији.

Председник Србије обавестио је шеика Мухамеда да истрајавање Приштине на таксама на робу из централне Србије, као и на формирању војске тзв. Косова, изазива велику забринутост Србије за будућност српског народа на Косову и Метохији, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Вучић је замолио шеика Мухамеда да својим утицајем у различитим међународним круговима обезбеди подршку за решавање проблема мирним путем.

Вучић и Бин Зајед разговарали су и о начинима јачања сарадње у области економије, трговине и развоја, као и актуелним регионалним и међународним питањима од заједничког интереса.

Председник Вучић је рекао да је сарадња са УАЕ од највећег значаја за Србију, с обзиром на напредак који та земља остварује у свим областима, ако и све важније место које заузима на међународној сцени.

Двојица саговорника су се договорили да заједнички раде на унапређењу економског, а посебно инвестиционог партнерства двеју земаља. У разговору је изражено задовољство због великог напретка пројекта “Београд на води”, као и због наставка сарадње кроз улагање Етихада у Ер Србију.

Председник Вучић и шеик Мухамед размотрили су и могуће будуће пројекте у области енергетике и пољопривреде, као и образовања.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here