Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са бугарским премијером Бојком Борисовим, коме је захвалио на снажној и континуираној подршци Бугарске европском путу Србије.

Александар Вучић је изразио задовољство што Србија и Бугарска интензивирају своју сарадњу, не само кроз билатералне односе, него и кроз рад Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Румуније и Грчке, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Истакао је да тај квадрилатерални формат сарадње сматра веома значајним за развој добросуседских односа, али и развој Србије у економском и сваком другом смислу.

Председник Вучић је истакао да ће Србија наставити да даје допринос европској агенди повезивања региона, па је с премијером Борисовом посебно разговарао о инфраструктурним и енергетским пројектима за повезивање Србије и Бугарске.

Обавестио ј есвог саговорника о завршетку радова на јужном краку Коридора 10, најавивши да ће последња деоница ауто-пута кроз Грделичку клисуру бити у суботу отворена за саобраћај.

Двојица саговорника су разговарали и о могућностима за диверзификацију извора снабдевања гасом, кроз пројекат гасовода “Балкански ток”, који, према предлогу премијера Борисова, треба да обједини гас из више праваца снабдевања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here