Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председник Александар Вучић најавио је данас, на свечаној промоцији нових припадника МУП-а у Новом Саду, жесток удар против нарко криминала у том граду. Вучић у разговору са новинарима осудио саопштење КВИНТЕ после избора на северу Косова.

“У Новом Саду одржавамо ову свечаност управо зато што ће се један од жестоких удара догађати управо у овом граду, где ћемо показати грађанима да можемо да их заштитимо од оних који би да угрожавају будућност наше деце“, рекао је Вучић у свом говору.

Истакао је да ће држава настојати да они који су први када је реч о безбедности никада више не буду последњи по ономе што држава даје.

„Изашли смо из дечијих болести да јачање полиције значи тобож јачање репресије. То не значи то, већ значи снажење грађана Србије, безбеднијег и сигурнијег грађанина“, подвукао је Вучић.

Обећао је веће плате, као и безбеднији живот припадника полиције и њихових подорица, јер они дају држави што је најтеже дати.

Рекао је да Србиа набавља најмодернију опрему да би могли да се обрачунамо са потенцијалним терористима, криминалцима свих боја, да се онемогући да зарађују велики новац продајући дрогу.

„Данас показујемо да полиција искључиво брине о грађанима и немамо право да штедимо у бддућности на полицији. У њу млади људи треба све више да желе да долазе, и све мање да из ње одлазе. Најбољи сте доказ да смо на правом путу, да све мере које смо предузели делују, и срећан сам када вас видим у новим патикама и опреми, а и станове које градимо доносе управо оне резултате које смо желели“, казао је он.

Подсетио је да је прошле године било најмање кривичних дела у последњих 18 година, додајући да тај број мора даље да се смањује и да очекује напоран и тежак рад од младих припадника полиције, да поштено обављају свој посао, а на држави је да гарантује да им егзистенција не буде угрожена.

„Улагаћемо све више, али и гледати да на сваком месту покажемо поштовање“, подвукао је он.

Вучић је поручио младим полицајцима да данас започињу посао који је најважнији у сваком друштву, па и нашем, који значи да ће радити и увек бити прво за друге, па тек онда за себе.

„Ваш посао је најтежи од вас сви окчекјују да будете уз грађане, помогнете када је најпотребније, а ако им се било шта лоше догори само један кривац ће постојати а то сте ви. То говори колико је ваш посао незахвалан, тежак, и није лако бити полицајац. Тешко је радити часни посао, који људи на крају крајева ипак умеју да цене. Не смете да жалите труд, понекад у најтежим ситуацијама ризикујете сопствени живот да би се грађани осећали безебдни. Цеститам на послу, пре свега на храбрости, одважности и одлучности да овај посао радите“, нагласио је он.

Председник је истакао да је бити полицајац једна од најлепших ствари на које може неко да се одлучи и изразио уверење да су њихове породице поносне, те да ће они са поносом носити њихово име и презиме чувајући углед не само своје породице већ сваког грађанина у држави у целини.

Рекао је да свако од нас, иако понекад тајно, не крије дивљење према ономе што чине полицајци, који по киши, снегу највећем сунцу морају да уређују саобраћај да све нас нервозне, који желимо да буде све по нашем а не закону, у том тренутку како нам се свиђа, морају да умире, да уведу у провођење закона и покажу сваку вртсу љубазности.

Истакао је да полицајци морају да се ставе на стуб одбране државе и отаџбине, те их је замолио да не само када су на радном месту, већ када год могу, што је молио и војнике, носе своје дивне униформе, јер, када их носе неколико десетина и стотина грађана се увек осећа сигурније.

„Гледаћемо да имате више униформи да можете увек да се поносите њима. Није само што је лепа, већ је то униформа државе, свих грађана наше земље којима ви верно служите“, нагласио је Вучић пожелевши им добар, успешан рад, дуг живот, да много тога напорно и добро, вредно и марљиво ураде за Србију, а да ће држава бити уз њих и показати поштовање и захвалност за велика дела.

Председник Вучић о саопштењу Квинте после избора на северу КиМ.

После свчаности одговарајући на питања новинара , председник Вучић се осврнуо на саопштење КВИНТЕ после избора на Космету.

Вучић је рекао да се из тог саопштења једино може да се закључи да су неки незадовољни што су избори протекли у миру и реду.

“Желим да им честитам на њиховој инвентивности. Ја ништа глупље у свом животу нисам прочитао”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Новом Саду.

Он је тако прокоментарисао заједничко саопштење земаља Квинте – амбасада Француске, Немацке, Италије, Велике Британије и САД, које су оцениле да је изборни процес у четири општине на северу КиМ протекао у мирној атмосфери, али и подсетиле да “још има нерешених питања, која су пратила изборни процес 2017.”

Вучић је рекао да су све земље Квинте послале своје посматраче не би ли пронашле некакву неправилност и грешку за које би оптужиле Србе, али да нису успели да нађу ништа, па су зато у саопштењу морали да кажу да је било притисака 2017. године.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here