Mesto za reklamu

31.03.2021.

За нас вакцинација није била геополитичко питање, за нас је то било питање спасавања људских живота, изјавио је председник Србије Александар Вучић у интервјуу америчкој телевизијској мрежи Си-ен-ен.

„Ми смо се припремили на најбољи начин. Много смо уложили у дигитализацију Србије. Видите и данас на Београдском сајму како је вакцинација добро организована. То значи да су наши софтвери међу најбољима на свету и ја сам дубоко поносан због тога што смо били успешни у томе. Што се тиче набавке вакцина, набавили смо их из свих делова света. Сад можете у Србији добити америчку, британску, руску и кинеску вакцину. Можете да бирате вакцину“, додао је председник.

Вучић је рекао да су све вакцине добиле одобрење надлежних агенција.

„Наш посао је био да добијемо што више вакцина. Наше агенције су морале да одобре за те вакцине и оне су то урадиле и почели смо са вакцинацијом. Веома сам поносан и мислим да је то добро и за регион. Људи су почели да долазе у Србији не само из Западног Балкана. Нама то не смета. Мислимо да свако треба да прими обе дозе вакцине и да буде спасен. Немогуће је Србију одвојити од региона“, рекао је Вучић и истакао важност помоћи људима у региону.

„Најбитније питање је да ли можемо да спасимо људске животе или не. Ако смо могли да помогнемо некоме из Сарајева, Подгорице, Скопља, то је у великој мери исто као да смо то урадили људима из Ниша, Крагујевца, Новог Сада, Београда, иако смо одговорни само за њих. Ово је наш регион, то су наше комшије и добро је ако ми можемо да помогнемо њима, то је добро. Ако они могу да помогну нама, ми ћемо бити захвални. Мислим да је то фер и да показује да смо оријентисани ка будућности и да не желимо да идемо у прошлост, да причамо о проблемима који изазивају поделе. Ако можемо да урадимо нешто заједно, то је добро и то је веома важно“, рекао је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here