Mesto za reklamu

3.10. 2018. Москва

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је у данашњем разговору са руским председником Владимиром Путином добијено све што је тражено и да су се сложили о свему што су биле теме разговора.

– Добили смо све што смо тражили. О свему смо се сложили – казао је Вучић руској агенцији Тасс и додао да детаље разговора са руским председником не може да открије.

Тасс преноси да је Вучић новинарима у Москви, након разговора са руским председником, рекао да је задовољан исходом и да је Путину захвалио на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Нисмо много очекивали (од састанка), само једну ствар – наставак овог рада (на подршци Србији). И веома сам задовољан одговором председника Путина и ја сам му рекао ‘Хвала Вам пуно, драги пријатељу, хвала Вам пуно, цењени председниче, што заједно са нама одржавате територијални интергритет Србије, али и међународно право. То је веома важно за Србију – навео је Вучић.

Агенција наводи да је Вучић високо оценио сарадњу Москве и Београда у, како се наводи, “међународној арени” и изнео очекивања да ће две земље оснажити сарадњу и у економском сектору.

– Решили смо много конкретних питања данас и радујем се скором сусрету (са Путином) у Београду – додао је Вучић.

Вучић је рекао да очекује да његов руски колега посети Србију пре краја ове године.

– Да, наравно – одговорио је Вучић на питање руске агенције да ли је Путин прихватио његов позив, а на инсистирање да каже када ће та посета бити реализована, председник Србије је рекао “ове године”.

“Српска стварност” /Агенција “ТАСС” – Москва

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here