Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Србија неће угрозити своје националне интересе придруживањем западним санкцијама Русији због Украјине, поручио је председник Србије Александар Вучић у интервјуу за Фајненшл тајмс.

Вучић је нагласио да Србија неће бирати страну, упркос позива ЕУ земљама кандидатима за чланство у Унији да се усагласе са пооштравањем економских санкција против председника Русије Владимира Путина.

Према писању Фајненшл тајмса, Србија као кандидат за чланство у ЕУ, дуго има јаке политичке, економске и безбедносне везе са Русијом, која је снабдева гасом и подржава одбијање Београда да призна независност своје “бивше покрајине Косово”.

“Имамо неку врсту заштите. Шта западне земље желе? Да одустанемо од свих националних интереса само зато што неко жели нешто за себе”, упитао је Вучић, указујући на Украјину и жељу Запада за јединством против руске инвазције.

Вучић је указао и да људи говоре о “бирању страна”, али, како додаје, ми имамо само нашу страну – интересе Србије.

Подсетио је да је Србија бомбардована и санкционисана од 19 НАТО земаља.

“Нисмо увели санкције ни против кога, јер верујемо да санкције ништа неће променити. Можете да вршите притисак на Србију, али то је наше мишљење”, рекао је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here