01.05.2021.

Председник Србије Александар Вучић нагласио је данас да српска војска није слабија ни од једне војске у окружењу, не рачунајући румунску и мађарску, и да убрзано снажи.

Вучић је, замољен да прокоментарише најаву министра одбране Хрватске да је та земља спремна да властима у Приштини помогне у намери да трансформише безбедносне снаге у војску, као и да ће повећати број својих војника при Кфору пет пута, подсетио да је хрватска војска до пре пет година била двоструко снажнија од српске, али да то данас није више случај.

„Хрватска има веома снажну војску. Албанци на Косову нису на том нивоу, али имају Бондстил и америчку војску иза себе. Нека они раде свој посао. Србија је суверена земља и радиће своје. С поносом могу данас рећи да српска војска није слабија ни од једне војске у окружењу, не рачунајући румунску и мађарску. Убрзано снажимо. Сви други нису снажнији од Србије”, поручио је он.

Вучић је нагласио да морамо да наставимо са темељним и озбиљним улагањима у нашу војску, јер је то једини гарант мира и једино што може превентивно да утиче на сваког ко би помислио на агресију на нашу земљу.

„Све је данас јасно ко је колико снажан, а снажан је онај ко има најјачу економију, који најбрже расте, ко има будућност. Трендови су ту важни. Србија има одличну будућност, снажни своју војску, не да би некога нападала или да би заузимала туђе територије, или слала своје војнике без позива нечије владе“, истакао је он.

Вучић је приметио да неки могу да крше резолуцију 1244 и све друге, али да неће да изговара теже речи јер су нам, како каже, потребни бољи односи са Хрватском и свима другима.

„Немојте да се секирате. Немојте чак ни за те претње како ће у јужној Митровици да праве велике базе, па ће не знам шта да ураде Србима. Није Србија слаба, ни близу колико је била 1999. или 2008. и 2009. Знају то они који воле да се играју ватром. Верујте ми на реч, неће се играти“, истакао је он.

Вучић је нагласио да је фокус Србије усредсређен на економију, на развој, напредак, путеве, болнице, стадионе, позоришта, концертне дворане, пре свега фабрике, на већи БДП. Јер када то све имате, како каже, имаћете, и снажнију војску и онда ће земља бити успешнија у сваком погледу и не морамо да бринемо, преноси Танјуг.

Председник Александар Вучић изјавио је, поводом “нон пејпера” о решењу за КиМ, да Србија то не би могла да прихвати због признања Косова и Метохије, док за све остало, каже, никада нећемо добити бољи папир.

“Зато је то неко и ставио, да нам то никада не би било понуђено”, рекао је Вучић новинарима на Фрушкој гори, где је присуствовао почетку радова на изградњи Фрушкогорског коридора

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here