Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Александар Вучић у својству  лидера СНС-а најавио је да ће редовни парламентарни избори највероватније бити одржани крајем марта и да ће напредњаци изаћи са најмање 20 одсто нових младих људи. “Хоћемо да уведемо људе неукаљане, чисте, младе људе”, поручио је Вучић.

Александар Вучић је после седнице Председништва СНС-а рекао да та странка на изборе излази са циљем да покаже да су радили добро, марљиво и одговорно.

“Ми ћемо изаћи на изборе највероватније крајем марта, технички тако испада. То су редовни избори”, рекао је Вучић.  Прецизирао је да би избори требало да се одрже између 22. марта и 5. априла.

У протеклом периоду доносили смо и најтеже могуће одлуке, али исправне, што показује извештај Светске банке о напредовању Србије на Дуинг бизнис листи, рекао је Вучић.

Према његовим речима, СНС ће на предстојеће изборе изаћи најмање са 20 одсто нових младих људи на посланичкој листи.  Рекао је да је одлука Председништва да млади људи буду на посланичкој листи, као и на локалним листама.

“Хоћемо да уведемо људе неукаљане, чисте, младе људе. Свако од нас је, не својом кривицом, ма колико био чист образ, због прљаве кампање оставио траг за собом. Зато је важно да полако уносимо свежу крв, младе људе који могу да наставе добрим темпом, у добром, да донесу у будућности добре резултате”, истакао је Вучић и додао да је то званична одлука Председништва, за коју ће тражити потврду Главног одбора странке.

Вучић је додао да је одлука Председништва и да чланови треба више да разговарају са грађанима и да на дневном нивоу чују шта мисле.

“По питању КиМ чини се да смо се добро борили, из немогуће позиције. Оставили су нам не ништа, већ мање од ништа, а ми смо из те позиције, чини ми се, у много чему успели да поправимо имиџ земље”, истакао је.

Вучић је изразио уверење да ће СНС имати и више него прошли пут жена на изборним листама и да ће моћи да се поноси оним што нуди.

Рекао је да СНС није странка која ће чекати шта говоре политички противници, већ она која ради, себе мења, иде испред времена, а примећује лоше ствари код себе и мења што је лоше.

Председник Вучић је одговорио и на више питања која се односе на данашњи сусрет са америчким изаслаником Палмером.

Питао сам Палмера све, а и он је мене питао и то нису били лаки разговори. Званичнику америчког Стејт департмента Метјуу Палмеру изговорио сам ствари које наши представници никад раније нису рекли америчким званичницима.

Како је рекао, данас је најотвореније говорио и пред Палмером како су косовски Албанци прекршили чак и устав своје лажне државе.

“То сам наочиглед Палмера изнео, без проблема и поносан сам на то и моја деца ће једног дана то да покажу и да кажу да се нисам сакрио у мишју рупу, посебно не као ови из тзв., наглашавам тзв. демократског блока”, рекао је Вучић.

Он је додао да људи хоће да забораве шта смо прошли и у каквом смо стању затекли Косово – 2004. године смо прошли кроз погром.

“Ћутали су у Београду, ништа нису урадили, препустили су народ док су рушене и паљене цркве, ћутали су у Београду и борили се за власт и како да се што више додворе представницима неких западних земаља”, навео је Вучић.

Онда су, каже, говорили “стандарди пре статуса”, па су онда уследиле одлуке 2008. године, и опет у Београду ништа нису урадили, па онда одлуке 2010, 2011, најгоре одлуке су тада донете када је нашим питањем пред МСП дат легитимитет Албанцима за проглашење независности.

Председник Вучић истакао је вечерас да се Србија не наоружава да би неког нападала, већ набавља оружје и оруђе да би наши грађани могли да се осећају безбедно.

Вучић је одбио да говори о СПС-у и Ивици Дачићу, истичући да је однос са том странкоми њеним лидером професионалан и коректан, и да пре жели да говори о људима у својим редовима него о коалиционим партнерима.

Што се коалиционих партнера тиче, каже да ће очигледно на изборима да се види шта народ мисли, и да не треба помислити да ће конференцију за штампу користити да их напада.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here