Mesto za reklamu

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и ресорним министрима поводом развоја пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности. Председник Вучић је најавио и значајна улагања у здравство Србије.

15.10. 2018.

              Председник Вучић је, после састанка, истакао да на решавање стамбеног питања у Србији чека 14.169 полицајаца, 7.577 припадника војске, 856 запослених у БИА и 1.021 у Министарству одбране.

„То је укупно 23.623 припадника војске и полиције. У првој фази планирано је 8.826 стамбених објеката. Све треба да буде готово у 2021. години. To ће бити веома јефтини станови. Да бисмо подстакли људе да остану овде, имаћемо ниже цене и додатне субвенције у сваком месту које није Београд, Ниш или Нови Сад, тако да ће цена бити 300 до 350 евра по квадратном метру“, објаснио је председник Вучић.

“Већ у наредних месец дана кренућемо у изградњу у Врању и Нишу. Затим следе Краљево, Крагујевац и Сремска Митровица, па Нови Сад и Београд”, навео је председник Србије.

Председник Вучић је најавио и  пројекат “Милијарду евра у здравствени систем Србије”, договорен на данашњем састанку са премијерком Аном Брнабић, и прецизирао да ће та сума бити уложена у српско здравство у наредне три године.

„Други важан пројекат, вредан једну милијарду евра, односи се на здравствени сектор у Србији. Овај новац уложићемо у обнову свих важних пројеката, у опште болнице, четири клиничка центра, Тиршову и 11 клиника и очекујемо да све буде готово у 2021. години“, рекао је председник Вучић и подсетио да Србија има највећи проблем са одласком медицинских сестара из земље.

“Захваљујући реформама, дошли су на ред људи који сваког дана раде за своју земљу, који немају велика примања, а који ће добити сада прилику за пристојан живот”, закључио је председник Вучић.

Одговарајући на питање новинара како оцењује најновије изјаве Приштине да ће формирати војску Косова председник Александар Вучић је изјавио да под тим или неким другим називом такву могућност види као нешто што изазива страх и стрепњу и истиче да се, и због смањивања тензија због таквих ствари, нада некој врсти скорог наставка дијалога Београда и Приштине.

„Српска стварност“ / председник.рс

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here