Mesto za reklamu

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је новоизграђену зграду Центра за „Икс нож“  у Клиничком центру Србије. 

31.10.2018

„Платили смо 7 милиона евра ову машину. Третман оваквим инструментима у Америци кошта око 30.000 долара. Ми странцима то наплаћујемо 3.000 долара, а за наше људе је бесплатан и у оквиру 200 евра које издвајају годишње. У Србији сваке године оболи нових 40.000 пацијената од малигних обољења, и зато наши људи не смеју да чекају“, рекао је председник Вучић и истакао да се улагање у здравство наставља. Он је навео да смо 2012. године имали један линеарни акцелератор и да је у Војводини једна трећина људи умирала зато што никада нису могли да дођу на ред, док данас имамо десет линеарних акцелератора и драматично је поправљено стање у здравству по том питању.

Председник  Вучић захвалио је медицинском особљу на великом труду и раду који улажу да би чували здравље нашег народа и лечили пацијенте.

“Енергија и труд који улажете нису директно пропорционални нашој захвалности. Хоћу да вам захвалим  на тешком и напорном раду, верујући да ћемо моћи макар део да вам вратимо”, поручио је председник Вучић и додао да ће лекарима у Србији плате бити повећане за 9 одсто, а медицинским сестрама за 12 одсто.

„Српска стварност“ /председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here