Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Председник и премијерка Србије Александар Вучић и Ана Брнабић састали су се у Берлину са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини.

Вучић, Брнабићева и Могеринијева разговарали су о дијалогу Београда и Приштине, као и о ситуацији на Западном Балкану.Састанак претходи самиту о Западном Балкану, у организацији лидера Немачке и Француске, Ангеле Меркел и Емануела Макрона.

Циљ овог скупа како су претходних дана најављивали различити извори из ЕУ јесте да се пре свега потврди европска перспектива Западног Балкана, да се још једном понови да је неопходно сачувати стабилност у региону али и да се оживи дијалог Београда и Приштине.

Самит у седишту немачке канцеларке Ангеле Меркел у Берлину у почиње у 17.30. Поред председника и премијерке Србије скупу присуствују лидери Црне Горе, БиХ, Албаније, Северне Македоније и представници власти у Приштини.

Скупу ће такође, како је најављено присуствовати премијери Хрватске и Словеније.

Састанак западнобалканске шесторке са председником Француске и немачком канцеларком трајаће око два сата након чега ће уследити и радна вечера.

Меркелова и Макрон ће се медијима обратити пре почетка самита а након овог скупа ће бити донети и закључци односно смернице за будућност Западног Балкана.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here