Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Председник Србије Александар Вучић упутио је данас саучешће поводом смрти председника Уједињених Арапских Емирата, шеика Калифе бин Заједа ал Нахјана.

“Дубоко ме је погодила вест о смрти Његовог величанства шеика Калифа бин Заједа Ал Нахјана, искреног пријатеља наше земље и човека којег су красиле неке од највреднијих и најређих врлина”, навео је Вучић у телеграму саучешћа.

У телеграму председника, изражава се најдубље саучешће породици и сународницима председника УАЕ и поручује да буду поносни и славе његов живот.

“Смрт човекова мери се по његовом животу – по снази карактера, моралним начелима којих се придржавао, по мудрости којом се руководио, као и по спремности да несебично помогне и правично просуди. Човек посвећен вери и традицији, али са изузетним слухом за вредности савременог света, шеик Калифа је своју земљу сврстао у једну од највећих сила региона, подигавши је на трон модерних и снажних држава света”, написао је председник Србије.

“Његово величанство шеик Калифа је управо највишим људским вредностима посветио цео живот, водећи свој народ сигурном и мудром руком ка свеобухватном напретку и добробити, неуморно радећи и у најтежим временима, чиме је стекао огроман углед и бројне пријатеље и на глобалном нивоу”, наведено је у телеграму.

“Нека му Бог подари рајска насеља и обилати благослов“, наводи се у саучешћу председника Вучића.

Телеграм саучешћа упутила је и премијерка Ана Брнабић.

“Веома ме је потресла вест о смрти његовог величанства шеика Калифа бин Заједа Ал Нахјана. Његовим одласком Србија је изгубила великог и искреног пријатеља, а његов народ владара који га је водио ка напретку и омогућио сигурну будућност у једној од најснажнијих земаља света”, наводи се у саучешћу премијерке Брнабић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here