Mesto za reklamu

06.03. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са генералним директором Генералног директората Европске комисије за суседску политику и преговоре о проширењу Кристијаном Данијелсоном.

Данас је и министар спољних послова Ивица Дачић разговорао  са Кристијаном Данијелсоном и том приликом нагласио да чланство у Европској унији остаје апсолутни спољнополитички приоритет Србије.

Дачић је изразио наду да ће предстојећа председавања Савету ЕУ задржати проширење високо на свој агенди, за шта је добио уверавања генералног директора Данијелсона, саопштило је Министарство спољних послова.

Данијелсон је рекао да је тренутни састав институција ЕУ веома отворен ка региону и позвао нашу страну да искористи постојећи моменат.

Говорећи о кршењу ЦЕФТА споразума од стране Приштине, Данијелсон је подвукао да је Европска комисија јасно позвала Приштину да хитно повуче одлуку о увођењу такси на робу из Србије. Истовремено, похвалио је поступање наше стране, захваљујући којем су спречене још штетније последице, наводи се у саопштењу.

Саговорници су се сложили да је неопходно заједнички унапредити напоре на повећању видљивости ЕУ у Србији.

Наиме, ЕУ је наш највећи трговински партер, са готово две трећине удела у укупној трговинској размени. Осим тога, највећи је донатор Србије и највећи број директних инвестиција долази управо из ЕУ, напомиње се у саопштењу.

«Српска стварност» / председник.рс, МСП /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here