Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је Божић српском патријарху Иринеју, свештенству Српске православне цркве и верницима. Честитке су упутили и Маја Гојковић, председница Скупштине Србије, Ана Брнабић, председница Владе Србије, Ивица Дачић, министар спољних послова и други министри и званичници српске државе.

У честитци Председника Србије Александра Вучића се наводи:

„Ваша Светости,

Нека овај Божић донесе Вама лично, монаштву, свештенству и свим верницима Српске православне цркве, свако добро и благослов.

Нека нам овај свети празник Христовог рођења донесе мудрост и истрајност како бисмо учврстили непролазне моралне и духовне вредности које уједињују људе и које отварају наша срца за свако добро дело.

Желимо да нам радосни празник рођења Богомладенца да снагу да победимо сва искушења у миру и достојанству.

Посебно ове године желим да честитам Бадњи дан и наступајући Божић епископима српске цркве у Црној Гори и верујућем српском народу у Црној Гори, који најрадосније празнике дочекује са стрепњом и забринутошћу због тешких прилика у којима се налази.

Молимо се Господу да нам подари веру да заједнички можемо да створимо бољи и срећнији живот за све нас и нашу децу, да нам дарује братске љубави како бисмо што више учврстили темеље наше државе у којој ће сви људи добре воље моћи да живе у миру и благостању и да нам ојача наду да ћемо сваки Божић све радосније дочекивати уз свевремени поздрав – ‘Мир Божији, Христос се роди! Ваистину се роди”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here