Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина.

Александар Вучић и Александар Чепурин разговарали су о организацији састанка председника Александра Вучића и Владимира Путина у Пекингу, током одржавања Другог форума за међународну сарадњу “Појас и пут”, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Председник Вучић је рекао да му је част што ће се поново састати са председником Путином.

Према његовим речима то ће бити њихов шеснаести састанак, а други ове године, и да ће му бити задовољство да са председником Русије разговара о билатералној сарадњи у свим областима, као и о ситуацији у региону.

Говорећи о ситуацији у региону, Вучић је поновио да је наставак дијалога са Приштином немогућ док не буду укинуте таксе на српску робу.

Вучић и Чепурин су разговарали о активностима за даље унапређење билатералне сарадње и договореним састанцима српских и руских званичника.

Тема разговора била је и сарадња у области енергетике и плановима за изградњу гасовода “Турски ток”, који би омогућио редовно и уредно снабдевање Србије гасом.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић боравиће сутра у посети Москви, где ће се састати са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејoм Лавровим. Очекује се да ће тема разговора бити и сусрет председника Вучића и руског председника Путина.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here