Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Након што је Судски савет у Приштини суспендовао председницу Основног суда у Митровици, за јутро је припремљена смена свих српских командира и полицајаца који су били на седници Савета за националну безбедност у Београду, тврди председник Србије Александар Вучић.

“По налогу Аљбина Куртија смењена је данас из косовских институција српски судија Љиљана Стевановић. За ујутру је примпремљена смена свих српских командира и полицајаца који су били на седници Савета за националну безбедност у Београду”, саопштио је Александар Вучић на Инстаграму.

“Курти је тај који хоће да сруши мир на Косову и Метохији и тај који одлукама жели да нападне српски народ свуда где живи – и на југу и на северу Косова и Метохије”, каже Вучић.

Истиче да Србија жели да сачува мир и због свега упозорава и земље Квинте и целу међународну заједницу.

“Моја последња порука је – шта год чинили, Србија ће бити уз свој народ”, нагласио је Александар Вучић.

Судски савет у Приштини суспендовао је раније данас Љиљану Стевановић, председницу Основног суда у Митровици, зато што је присуствовала састанку са председником Србије Александром Вучићем пре два дана у Београду.

Вест о суспензији Стевановићеве објавио је Судски савет, а раније је информацију о покретању дисциплинског поступка против судије потврдила Антигона Ука-Лутфиу, портпаролка Врховног суда.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here