Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Медвеђа је била и биће Србија, поручио је председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић на предизборном скупу у спортској хали “Никола Тесла” у Медвеђи.

Александар Вучић позвао je грађане да изађу на локалне изборе који се одржавају у недељу у Медвеђи.

“Изађите и гласајте по својој савести, а ми ћемо се и даље борити за Медвеђу”, поручио је Вучић.

Он је захвалио напредњацима, социјалистима и свима који су подржали њихову листу у Медвеђи, а кандидату СНС-а за председника опстине Небојши Арсићу поручио да неке ствари мора да промени у будућности.

“Мораш више да разговараш са народом, више да обилазиш села, да примаш људе. Ако си приметио, ћуте људи када кажеш да је стигла фонтана и реконстуисана општина. Људи хоће да њихова кућа буде реконструисана”, обратио се Вучић Арсићу.

Вучић је у Медвеђи најавио да ће се у локалну самоуправу улагати велики новац, у инфраструктуру, изградњу водовода и канализације, као и локалних путева, како би људи остали ту да живе.

Обећао је да ће држава довести једног инвеститора у Медвеђу, као што је то урадила и за Лебане.

Рекао је и да ће држава, такође, уложити у Сијаринску бању и то 25 милиона евра како би долазили у њу туристи из целог региона и видели какво богатство Медвеђа и Србија имају.

Председник Србије је истакао и да је поносан на то како изгледа Дом здравља у Медвеђи, као и на то што је пут из правца Лесковца ка Медвеђи “сада као писта”.

“Посебне субвенције за запослене у сиромшним општинама”

Вучић је најавио да ће држава покушати да обезбеди и посебне субвенције за запослене у општинама које су од стратешког значаја, а које су сиромашне, као што се то чини у српским местима на Косову и Метохији.

Прецизирао је да би у сиромашним општинама у централној Србији могле плате да се повећају за пет, 10 или 15 одсто.

“Нешто смо слично урадили у Трговишту и желимо да то урадимо и у Медвеђи и другим општинама у пет округа на југу Србије”, навео је председник и истакао да то јесу велика улагања, али и “једини начин да људи опстану ту да живе”.

Поновио је да ће сви пензионери добити до краја године једнократну помоћ државе од 5.000 динара, да ће плате од новембра бити повећане запосленима у здравству, као и да ће веће плате имати и у војсци, полицији и просвети.

 

Предизборни скуп у Медвеђи

Тражи се партнер за рудник Леце

Председник СНС-а је на скупу поздравио и рударе и обећао им да ће решити статусно питање за око 400 запослених у руднику Леце код Медвеђе.

Вучић је поручио рударима да ће наставити да моли кинеске партнере и друге у свету да преузму тај рудник, као и да ће држва Србија помагати рудник Леце све док се не пронађе стратешки партнер.

“Не зато што имамо новца за расипање, већ зато што је наш огроман интерес да људи остану овде да живе”, рекао је Вучић и нагласио да га радује што први пут немамо негативну стопу прираштаја.

“Све што градимо не вреди нам ништа ако не будемо имали деце. Нека се љуте на мене сви, нису само наши животи у питању, у питању је опстанак Србије”, истакоа је Вучић и додао да неће бити ни Србије ако не буде деце.

Вучић је најавио и свој пут у Мађарску.

“Сутра идем у Мађарску и разговараћу са премијером Виктором Орбаном, чешким премијером Андрејом Бабишом, словачким премијером Петером Пелегрињем о демографској политици, да наше земље крену у нове програме са новим идејама о томе како да обезбгедимо више деце у будућности и већи природни прираштај”, рекао је Александар Вучић.

“Нама њихово признање ништа не значи” 

Вучић је поновио у Медвеђи да је Србија одувек била за договор и компромис око Косова, али не такав по коме би Срби изгубили све.

“Нама њихово признање не значи ништа. Ми смо увек желели компромис и договор, желимо то и данас, али да Срби и Србија не добију ништа, а да признају независно Косово да би нас Албанци признали, тај филм нећете гледати”, каже Вучић.

Како је истакао, тако и неки унутар земље мисле да тако, притисцима и насиљем могу неког да уплаше.

“Народ је тај који одлучује и народ добро препознаје ко ради у његовом интересу а ко не ради и народ ће своје одлуке на изборима да доноси, слободним, фер и демократским”, рекао је Вучић.

Поводом предлога дела опозиције о прелазној влади, Вучић је рекао да ће владу формирати народ и од народа изабрани људи.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here