Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас на ТВ Пинк, а преноси Танјуг,  да се, од када је кренуло крајем фебруара све између Русије и Украјине, налазимо у једној врсти светског сукоба, светског рата. Вучић је говорио и о минулим изборима и о изборима  у Београду и сусрету са Ђиласом.

„То што гледамо на телевизији мртве и рањене је један део, и добро је што их код нас нема. Али тај сукоб је нешто што погађа и нашу земљу. Када чујете у Немачкој од министра апел грађанима „немојте да се купате да би уштедели енергију“, или од директора БАСФ-а да ће престати да ради цела немачка економија ако се заустави доток гаса, то показује целокупну ситуацију“, навео је он.

Хрватска која је чланица НАТО, ЕУ, која је увела све санкције Русији, како је додао, има све плусеве на западу, кредитни рејтинг ниво изнад нас, изашла је на тржиште капитала и уместо по камати од 0,80 задужили се по 2,87 одсто на десетогодишњу обвезницу.

Ми који нисмо увели санкције, нисмо чланица НАТО и ЕУ, када то видите, лошије би услове добили.

„Сада треба да узмемо милијарду по нижој цени да би вратили милијарду по камати од седам одсто које смо узимали у Цветковићево време, али питање је због рата да ли уопште можемо да изађемо на финансијско тржиште“, указао је он.

Вучић је рекао да не верује да ће последице рата нестати за 3-4 године.

Вучић је, за Пинк, на питање какав је његов лични однос према ономе што се догађа између Русије и Украјине, с обзиром на његов однос према председнику Путину казао да све што би одговорио не би имало личну конотацију, већ би имало последице по међународни положај Србије.

Објаснио је да је вечерас дошао у емисију „Хит Твит“, како би грађанима изнео ствари које људи нису могли да сазнају и чују, на који начин је погођена Србија и шта нас чека.

Вучић се захвалио грађанима на подршци, не само 3.априла, већ посебно за јучерашње поновљене изборе, јер су резултати показали стварни однос грађана.

Вучић је говорио и о изборима у Београду:

Ако опозиција буде инсистирала, ми немамо проблем да идемо на изборе у Београду, рекао је председник Александар Вучић додајући да је спреман да разговара са свим. Када је реч о времену одржавања избора, сматра да новембар није реална опција.

Вучић је објаснио шта је разговарао са лидером Странке слободе и правде Драганом Ђиласом. Уколико највећа опозициона листа у Београду жели да иде на превремене градске изборе, он ће то предложити главном одбору Српске напредне странке.

“Ђиласу сам рекао да ћемо ми формирати власт, а он сматра да је питање легитимитета у Београду спорно и да треба поновити изборе, СНС-у ћу предложити нове изборе и да се договоримо о технићким терминима”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here