Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић поручио је да ће се око Видовдана наредне године одржати седница Скупштине СНС-а на којој ће бити изабрано ново руководство партије. Одговарајући на питања новинара, Вучић је рекао да се неће кандидовати за председника партије.

Aлександар Вучић је, обраћајући се медијима након седнице Главног одбора СНС-а, рекао да се наредне године неће кандидовати за председника партије.

“Вршили су велики притисак на мене, али моја је одлука да се не кандидујем за председника странке. Уверен сам да ћу добити већину за предлог. То радим јер не желим да се СНС претвори у досовске странке где ће бити тајкуни, људи увезани бизнис комбинацијама и који немају никакву идеологију”, поручио је Вучић.

Скупштина партије биће одржана на Видовдан, или дан-два пре, јуна 2020. године, када ће, каже, бити комплетно промењено руководство напредњака “од врха до дна”.

“Предложићу ново руководство, верујем да ћу добити подршку већине делегата СНС-а. Надам се да ће то ново руководство бити спремно да се бори са много тешких ствари које ће бити пред Србијом”, каже лидер напредњака.

Ново руководство биће изабрано након избора јер, како каже, СНС жели да у изборе уђе “без све жестине коју доносе другачији ставови унутар странке”.

“Драстичне промене” 

Вучић је рекао да ће на Скупштини партије бити “драстичних промена” јер постоји потреба да, како каже, надолазећи људи који имају енергије “победе неке који праве своје кланове, велике шефове”.

Вучић: Подршка српском народу у Црној Гори

Говорећи о ситуацији у Црној Гори након усвајања спорног закона о слободи вероисповести, Вучић је рекао да је ГО СНС изразио пуну подршку српском народу и српској цркви у Црној Гори, не угрожавајући односе са државом Црном Гором.

“Желимо да будемо одговорни и озбиљни, али као што смо увек били уз свој народ, тако смо овог пута и уз српски народ у Црној Гори”, поручио је Вучић.

Брнабићева у Председништву

Лидер напредњака рекао је на конференцији да је Главни одбор СНС-а једногласно одлучио да Ана Брнабић постане члан Председништва партије.

На седници Главног одбора је, каже, говорио о сопственим кадровским грешкама.

“Рачунам да сам и даље председник бар до 28. јуна. Ја сам одговоран за све”, истакао је лидер напредњака понављајући да ће бити драстичних промена на листама за изборе на локалном покрајинском и републичком нивоу.

Указујући да је напредњацима неопходна “свежа крв”, Вучић је рекао да ће младих чланова партије, који су прошли страначку академију, бити на свим изборним листама.

На листи за парламентарне изборе биће бар 20 младих, рекао је лидер напредњака.

“Важно је да се подмлади странка и да се донесе нова енергија. СНС никад неће бити тајкунска и бизнис странка, то ће бити странка поштеног народа, странка младих људи који желе будућност у својој земљи, који желе да помогну свим другим вршњацима”, поручио је Вучић.

Лидер напредњака је рекао да на седници Главног одбора није било “слатких тонова”.

“(Милош) Вучевић је добио највећи аплауз, рекао је да за сутра закажемо конгрес и поизбацујемо оне које треба. Хоћу да нови буду чисти људи, у које народ може да има поверење. Нећу да толеришем велике шефове”, каже Вучић.

Понавља да је циљ СНС-а да се “не понове грешке других партија” и да се странка не претвори у, како каже, тајкунско легло.

“Радим то јер волим СНС и знам колико је доброг Србији донела”, каже Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here