Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Србија је на добром путу јер напредује: смањена незапосленост, нови ауто-путеви и радна места, стабилна економија… Све ово доказ је да Србија иде напред, а народ то несумњиво види и зна, рекао је председник Србије гостујући на ТВ Пинк у “Новом јутру”.

Говорећи о буџету за 2020. годину Вучић каже да никада више новца није издвајано за инвестиције и да је то доказ да је буџет развојни. Вучић каже да, када кажу да је то предизборни буџет, схватате и они који то говоре да немају појма о чему причају.

Председник је потом истакао значај ауто-путева, пре свега за долазак нових инвеститора, али и значај железничког саобраћаја.

Вучић је за 18. децембар најавио отварање деонице аутопута “Милош Велики”, од Сурчина до Обреновца, додајући да ће се радити део пута од Чукарице и Железника ка “Милошу Великом”. Подсећа да се сада, где год кренете, стиже много брже, а да се на неке деценије чекало и по четири деценије.

– Од центра града до Чачка треба сат времена вожње, ако није велика гужва – казао је Вучић за “Ново јутро” и додао да ће бити отворен Ипсилон крак чиме ће постојати ауто-пут до Келебије.

– То све отварамо у децембру. Ја се надам да ћемо за 7-8 дана потписати уговор за Моравски коридор. Људи могу да се радују: повезаћемо Коридор 10 са Коридором 11. Изазов је “Вожд Карађорђе” – навео је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић ставио је на прво место, говорећи о приоритетима за наредну годину, Национални инвестициони план.

“По повратку из Сочија чека ме телефонски разговор са Ангелом Меркел, а после тога ћу се у потпуности са читавим тимом, и са Аном Брнабић, посветити Националном инвестиционом плану и онда идемо пред људе, да виде шта ћемо све да урадимо”, рекао је Вучић гостујући на Пинку.

Вучић је рекао да то, између осталог, подразумева да водовод и канализација буду у сваком месту у Србији, да људи виде коначно да живимо као развијена Европа и да урадимо све оно што нисмо претходних 50 година.

“И то можемо да урадимо. Ако нам раст буде преко 3, 7 а имам наговештаја да може да буде и 4 одсто до краја године, ако би то био случај, онда имамо велику резерву и убрзано нам расте БДП, то ће додатно да спусти наш јавни дуг и много простора да нам отвори у наредним годинама за плате и пензије, за бољи животни стандард”, навео је Вучић.

Како је навео, долазак ЗФ у Панчево и Линглонга у Зрењанин за две-три године мења комплетно слику Баната, и онда остаје да се улаже у југ и исток Србије.

Срећан је, каже, јер се код људи донекле враћа оптимизам када се ради о рађању деце у тим деловима земље али у Београду. Захвалио се људима што разумеју истину и чињенице и што воле своју земљу.

“За прво дете ћемо помоћ подићи на скоро 3.000 евра , желимо да имамо више прворотки, више имамо мајки са двоје и више деце. По некој процени имамо 40 одсто људи између 18-40 година који нису у браку и то нам не ствара светлу перспективу”, каже Вучић.

Коментаришући нови податак да је незапосленост у Србији пала на 9,5 одсто, Вучић је рекао да ћемо када незапосленост буде 8,5 одсто моћи да кажемо да смо близу стандарда ЕУ по том питању.

“Али, ће наша стопа раста бити много виша него у земљама еврозоне, недовољно висока, јер су значајно испред нас, али ћемо их убрзано пристизати”, рекао је између осталог председник Србије Александар Вучић.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here