Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председник Србије Александар Вучић допутовао је данас у Братиславу, где ће учествовати на међународном форуму “Глобсек 2019”. Вучић ће, на тој међународној  конференцији, учествовати на два панела.

Најпре ће говорити на панелу „Улажење у срж дијалога Београда и Приштине“, на којем ће, према најави организатора, учествовати и председник Црне Горе Мило Ђукановић, као и преседник привремених власти у Приштини Хашим Тачи, као и директорка за Западну Европу, Западни Балкан и Турску у Европској служби за спољне послове Ангелина Ајхорст, а модерираће Метњу Карничниг, главни дописник за Европу листа „Политико“.

Затим ће учествовати на панелу „Западни Балкан: Удаљавање од Европе?“, на којем ће говорити и црногорски председник Ђукановић, потпредседница бугарске владе задужена за реформу правосуђа и министарка спољних послова Екатарина Захаријева, и генерална секретарка Савета за регионалну сарадњу (РЦ Ц) Мејљинда Брегу.

Вучић се састао са Мартином Ларкин

Председник Вучић састао се данас у Братислави с руководиоцем одељења за Европу и Евроазију и чланицом Извршног одбора Светског економског форума Мартином Ларкин.

Вучић и Ларкин су међу учесницима ГЛОБСЕЦ форума у главном граду Словачке.

– Захвални смо на свакој врсти помоћи коју Светски економски форум може да пружи Србији у унапређењу, отварању и позиционирању српске економије у свету, с обзиром на то да је глобални социо-економски развој главни приоритет WЕФ”, пише у поруци на Вучићевом Инстаграм профилу, уз фотографију са билатералног састанка.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here