Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Председник Александар Вучић обишао је данас у Чачку погоне нове фабрике “Форверк”, која производи и делове за порше и друге најпознатније аутомобилске брендове и поручио да – нема поршеа без Чачка.

Вучић се лично уверио да је у новој фабрици немачке компаније “Форверк” почела производња делова за аутомобилску индустрију и разговарао са радницима.

“Нема поршеа без Чачка, када видите да неко вози порше да знате да то не би могло, да није Чачка и радника из Чачка… Порше ‘мејд ин Чачак'”, додао је Вучић у шали.

Председник је упитао раднике да ли им је тежак посао, да ли су задовољни условима и пожелео им срећу на новом радном месту.

Немачка компанија “Форверк”, покреће данас производњу у Чачку. У тој фабрици, која се простире на 40.000 квадратних метара, производиће се делови за ауто-индустрију, а до завршетка финалне фазе биће запослено око 1.000 радника.

Вредност инвестиције у Прељини код Чачка износи 50 милиона евра, а значајну подршку пружио је град Чачак, који је уложио више милиона евра у изградњу комуналне инфраструктуре.

Из ове фабрике извозиће се ауто делови за Ауди, Дајмлер-Крајслер, Фолксваген, Бентли, Форд и БМW направљени од пластике, гуме и метала. Планиран извоз до краја ове године износи 10 милиона евра, а циљ је да се до 2025. године вишеструко повећа и достигне цифру од 150 милиона евра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here