Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Председник Александар Вучић изјавио је да Србија није срећна због увођења санкција српском члану Председништва БиХ и Алтернативној телевизији и да неће спроводити санкције против свог народа, ни против његових представника у Босни и Херцеговини и Републици Српској.

Александар Вучић, који је примио децу српске националности из Хрватске, коментарисао је одлуку САД да уведу санкције српском члану Председништва БиХ и Алтернативној телевизији из Бањалуке.

Вучић је најавио да ће 10. или 11. јануара разговарати са Додиком и са председницом Репубике Српске Жељком Цвијановић.

“Реч је о веома компликованим стварима које нису за хитну и хитру реакцију, посебно не брзоплету. То доноси бројне изазове за РС и за Србију”, рекао је председник.

Србија, каже, није срећна, не мисли да је решење у санкцијама и не само да се ни у једној тачки неће сагласити, већ неће ни спроводити санкције против припадника свог народа, ни против представника српског народа у Босни и Херцеговини и Републици Српској.

Оценио је да је ужасна одлука стављање медија под санкције.

“Ми морамо да имамо пристојне односе са САД, велика су сила. Са друге стране, немамо намеру да враћамо време у којем су подизане барикаде”, истакао је Вучић.

Вучић је, упитан да ли је за њега опција одлагање референдума због епидемијске ситуације, рекао да се не бави тиме, али му је, каже, интересантно да се услови не доводи у питање када је реч о протестима.

“То је питање за Владу и њихове процене”, истакао је председник.

“Милорад Грчић неће бити директор ЕПС-а”

Што се тиче енергетске ситуације, Вучић је рекао да се чека да се стабилизује систем, и да Милорад Грчић неће бити директор ЕПС-а.

“Верујем да ће до 10. јануара бити у потпуности санирани сви проблеми. Милорад Грчић неће бити директор ЕПС-а. Грађани знају да када тако нешто кажем, то ће бити и поштовано”, истакао је председник.

О литијуму у Немачкој: Ми смо мали, а они морају да буду једини богати

Председник је коментарисао констатацију новинара да у долини Рајне у Немачкој почиње ископавање литијума.

На питање зашто то у Немачкој није баук, а у Србији јесте, Вучић је одговорио да се у самом питању крије и одговор.

“Што је дозвољено Јупитеру, није дозвољено волу… Ми смо мали, ми морамо да останемо мали, сиромашни, а они морају да буду једини богати”, рекао је Вучић.

Приметио да се и у другим земаљама ЕУ, попут Португалије, и у државама Јужне Америке, ископава се литијум, а у Србији треба “да избије трећи светски рат”, због тог литијума, да, како каже, њихове компаније не би биле угрожене.

Навео је да види да је код чланова владе велико расположење да се забрани ископавање, па ће он можда остати “последњи Мохиканац” који ће мислити да се нечега не треба тек тако лако одрицати у будућности.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here