Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Председник Србије Александар Вучић наводи да не види ниједан разлог да састанак да руским председником Владимиром Путином, 4. децембра у Сочију, не прође у доброј вери, те додао да, ако је потребно да се нешто разјасни – не бежи од тога.

Александар Вучић је у разговору са новинарима у Новом Саду, где је учествовао на четвртом Регионалном форуму младих лидера, рекао да му је савест чиста.

“Ако је потребно да било шта разјашњавамо – не бежим од тога. Савест ми је чиста као суза”, рекао је одговарајући на питање новинара шта очекује од сусрета са Путином и хоће ли бити разјашњене приче о шпијунажи.

Председник је рекао да су у току припреме за посету Путину, да се спрема велика и озбиљна делегација из Србије, јер је веома важан сусрет са руским председником, кога, каже, сматра искреним пријатељем Србије.

Истиче да је он председник Србије и да је његов посао да штити и чува интересе Србије, што ће увек радити.

“Русија може да буде поносна на пријатељство Србије према Русији, а желим да верујем, и Русије према Србији”, рекао је Вучић.

Подсећа да је Србија једина земља која није увела санкције Русији и ни у једном форуму није гласала против интереса Руске Федерације, а не рачунајући Кину, једина која одржава сталне вежбе са руском армијом.

“У сваком погледу смо веома блиски”, додао је председник.

Вучић показао документ у вези са извозом оружја

Говорећи о оптужбама опозиције о извозу оружја у Украјину, Вучић је демантовао наводе и показао документа која сведоче да је у том наводном случају оружје заправо продато фирми “Натан” из Пољске, да је све урађено по закону.

Вучић је рекао и да је “у том послу учествовала управо компанија у којој ради бивша директорка ‘Крушика’, мајка лажног узбуњивача Обрадовића”.

Истакао је да та документа показују да је БИА известила врх државе, а Србија руску службу о могућности да оружје неће завршити у Пољској.

Додаје да је обавеза Александра Обрадовића да све доказе, које наводно има о нелегалној трговини оружјем из “Крушика”, што пре преда тужилаштву.

На констатацију новинара да Александар Обрадовић тврди да није изнео све што зна и да има још доказа, као и на питање када ће се са њим срести будући да га је позвао, Вучић је рекао да се ради о особи која није узбуњивач и упутио га да преда тужилаштву све доказе.

Одлука о докторату Малог дубоко политичка

Поводом одлуке Београдског универзитета о докторату Синише Малог, председник је рекао да политичке одлуке одлично разуме и да против њих нема ништа, али да му на пада на памет да “се клања политикантским одлукама”.

Додаје да је одавно саветовао Синиши Малом да поништи докторат који му оспоравају из политичких мотива, и да напише нови.

“Жао ми је Синише, видим да га је то много погодило. Ја сам му давно саветовао да то поцепа и да пред свима полаже поново, да напише нови рад, да позове све људе, да виде и чују… ‘не не, ја сам се борио, много сам труда уложио’. Ево ти сад”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

За подршку младима 500 милиона евра

Александар Вучић наводи да је за подршку младима издвојено 500 милиона евра и да се припремају веома важни пројекти како би се младима понудила перспектива за останак у Србији.

“Да могу да рачунају на добијање јефтиних станова, под повољним условима, за себе, своје брачне партнере, своју децу. Да омогућимо посао за највећи број младих људи, који ће из године у годину бити све плаћенији”, рекао је Вучић новинарима у Новом Саду.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here