Mesto za reklamu

“Оно што сам мислио да би могло да буде решење за Космет, наишло је на опште противљење јавности у Србији”, рекао је председник Србије Александар Вучић. Неко ће се у народу сетити за 20 година да смо могли више и боље, рекао је Вучић.

11.10. 2018.

Председник Србије Александар Вучић истакао је да је увек спреман за разговоре о свим компромисним решењима и да га понуди нашем народу, али да није на видику у случају Косова и Метохије.

Одговарајући на питање новинара шта се догодило од прошлог боравка у Краљеву, када је најавио да ће представити грађанима решење за Косово, а потом, недавно, рекао да је његова политика доживела пораз, Вучић је казао да је оно што је мислио да је могло да буде решење наишло на опште противљење јавности у Србији.

– Како оних који су за целокупно независно Косово, тако и оних јунака који су довели до независног Косова, који су одједном постали велики храбри хероји, иако не иду у Косовску Митровицу, Зубин Поток, који више воле да се сликају по Њујорку и Лондону, да своју децу шаљу тамо… Не причам о онима који су отишли трбухом за крухом, већ о оним бахатим који то раде да би тамо могли да уживају и живе много боље од свих, не наших грађана, већ и људи који живе у тим земљама – рекао је Вучић.

Каже да је на то навикао и научио, али да му је жао и тешко због тога. – Мислим да је моја идеја за компромисним решењем била много боља за будућност Србије. То ћете процењивати за 15 или 20 година – нагласио је он.

Навео је да ће, ако се било шта догоди у међувремену, било када, он опет изаћи пред народ и то рећи.

– У овом тренутку немам шта бих могао да кажем. Мислим да је то фер и одговоран приступ – рекао је председник.

Вучић је констатовао да народ практично каже да цело Косово треба да остане овако, да треба да имамо границе на Јарињу и Брњаку.

– Ако народ тако каже, шта ћу. Не могу ја да променим вољу народа, морате да се сагласите и поштујете вољу грађана. Али желим да народ запамти да сам био за другачије решење, па ће се неко у народу сетити за 20 година да смо могли више и боље. Већина неће, јер људи не признају своје грешке, а туђе на рабош, мере са невероватном лакоћом – констатовао је председник Вучић.

„Српска стварност“ / РТС

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here