Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Председник Александар Вучић рекао је да не може да очекује да ће Закон о слободи вероисповести у Црној Гори бити повучен и додао да подржава народ који мирно протестује, тражи своја права и жели да сачува своје светиње.

На питање новинара „Спутника“ да ли се нада да ће Закон о слободи вероисповести ипак бити повучен, Вучић је рекао да се увек нада, али да би било бесмислено да каже да то очекује.

“Надам се, било би добро, а и ако се то не догоди, овај глас који је подигнут, јесте глас непокореног и непокорног народа, народа који неће да одустане од својих светиња и од свог идентитета. Ако неко дирне у идентитет народа, онда добије такав одговор какав смо видели претходних недеља. Тако да, шта год ви правно радили, суштински, на терену људи се понашају другачије”, навео је Вучић.

Упитан да ли је уз народ у Црној Гори који шета сваког четвртка и недеље и да ли би им се придружио, Вучић је одговорио:

“Како да нисам, ја сам то и хтео, али да то не би било протумачено другачије и као мешање у унутрашње ствари друге државе, нисам отишао. Да ли подржавам народ који мирно протестује, који мирно тражи своја права, који жели да сачува своје светиње, како мислите да мој одговор може да буде другачији од “да” и то једног великог “да”, нагласио је Вучић.

На питање како држава може да помогне Србима да одбране своје светиње у Црној Гори, рекао је да мисли да “ми на најпаметнији и на врло достојанствен начин то чинимо”.

“Дакле, немешањем у унутрашње ствари Црне Горе, али истичући и борећи се за права нашег народа у Црној Гори, за опстанак Српске православне цркве, не на један насилан начин, већ на један пристојан, демократски, правни начин, чини ми се да смо пронашли најбољу могућу меру”, рекао је Вучић.

Вучић у суботу са представницима Срба из БиХ и Црне Горе

Председник Александар Вучић позвао је председницу Републике Српске Жељку Цвијановић, члана Председништва БиХ Милорада Додика и политичке представнике Срба из Црне Горе на састанак у суботу, 15. фебруара.

Вучић је састанак сазвао због ситуације у Босни и Херцеговини и Црној Гори.

Истога дана, следи додела одликовања и ордења за Дан државности на Сретење, а нешто касније следи пут у Брисел, јер већ 16. фебруара тамо имамо много састанака, између осталог и са председником Европског савета Шарлом Мишелом.

Сусрет са Шојгуом у Београду

„Враћам се већ 17. Фебруара због Сергеја Шојгуа. Ми с Русијом имамо изванредне односе и наставићемо да их развијамо. Сергеј Шојгу је један од наших истинских, исконских пријатеља који добро разуме нашу позицију. Ретко говори, посебно не говори дуго, али фантастично разуме све – каже Вучић и додаје: „Он ми је рекао добро је да си ово урадио, добро је да си око овог оружја направио како треба, тиме је Србија нешто сигурнија. Наравно, он зна колико смо ми мали, слаби, нејаки у односу на Русију, али када вам то каже један Сергеј Шојгу, то нама много значи” – поручио је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here