Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас опозицији да неће подлећи притиску са улице, али да може да им да изборе, што је најдемократскији начин за решавање проблема у једној земљи. Вучић одбацио тврдње Харадинаја да је Могорини крива за прекид дијалога.

Вучић је, одговарајући на питање новинара да ли је близу одлуке о расписивању превремених избора, рекао да није, али да каже да, за разлику од председника Француске Емануела Марона, није спреман да угрожава јавни дуг Србије, да се додворава било коме.

“Проводили смо тешке, озбиљне и одговорне реформе, да бих ја лагао и варао народ, само да да бих купио себи шест или 12 месеци на власти. Хоћете народе да гласате за те лопове, неспособне да било шта ураде за државу, способне само себи да пуне џепове – ево прилике гласајте за њих. Али отом потом. За нас је сада КиМ најважнија тема. Имамо још важних економских реформи битних везано за Дуинг бизнис листу да урадимо, па онда ћемо разматрати и то питање”, навео је Вучић.

Он је пренео да је разговарао са страначким колегама, али и на кратко са премијерком Аном Брнабић, пре свега са људима из СНС који су му блиски како би размотрили како се ствари крећу, и ништа више од тога.

Казао је да су људи у СНС, не рачунајући на њега, који би волео да влада има пун мандат, али не по сваку цену, листом за изборе. Поручио је да притисцима неће подлећи, а да мотиком неће моћи ништа да остваре.

“То сте могли да сањате некада, то више нико неће моћи у Србији”, подвукао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић одбацио је тврдње Рамуша Харадинаја да је шефица европске дипломатије Федерика Могерини крива за актуелну ситуацији у дијалогу, те казао да за то могу да буду криви само Београд и Приштина.

Вучић је, упитан да прокоментарише изјаву Харадинаја да је Могерини крива за пропаст дијалога, одговорио да се не слаже с тим.

“Не мислим да је Могерини неко ко је на било који начин наклоњен Београду или Србији. Напротив. Али свакако да није она крива. За то можемо да будемо криви ми и Приштина. Нека размисле добро у Приштини ко је крив, ко је тај који је желео договоре, а ко је тај који договоре није желео”, поручио је председник Србије.

Вучић је у изјави новинарима изразио наду да ће доћи до већег разумевања у будућности и да ће Приштина схватити да насилничким и противправним мерама не можете ништа да постигне.

“ЕУ је ту била само да понуди своје добре услуге. Да ли смо понекад били ми под притиском свега – па јесмо, али томе можете увек да се одупрете. На крају све зависи од Београда и Приштине. Ми немамо тако лични однос према Могерини, њеном тиму и раду. Хвала што су трошили време и придавали значајн нашим разговорима”, казао је он.

Вучић је подсетио да је веома важна вест била што по први пут Уједињени Арапски Емирати у Интерполу нису подржале чланство Косова.

“То је била страшно важна вест. Не знате како је то била страшно важна вест у читавом региону, арапском свету. Да не говорим колико земаља се везује за њих, а они су били једни од најснажнијих подржавалаца, због добрих веза и помагача које је својевремено имала Атифете Јахјага. Ми смо се годинама овде борили и у важној бици успели да се изборимо”, нагласио је председник Србије.

 „Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here