1. 01. 2020.

Председник Србије Александар Вучић посетио је фабрику “Меи Та” у Обреновцу, у којој је запослено 3.000 радника, подсећајући да је држава “много помогла” њено отварање.

“Пре пет година, када смо почињали са инвестицјом, сви су били у неверици. Нападали су ме новинари једне телевизијске куће да ће бити запослено само 700 радника, а у уговору пише 1.500, а сада ради 3.046 радника”, рекао је Вучић у обраћању радницима.

Он је додао да је посебно поносан на ову фабрику.

“Да сутра не будем ништа, ко год уђе у ову фабрику знаће да смо је ми изградили заједно са кинеском браћом. Желим да захвалим Си Ђинпингу, нашим кинеским пријатељима”, рекао је Вучић.

Председник је рекао да ће Србија дочекати кинеског председника онако како га ниједна земља на свету није дочекала.

“Ми смо на Железару губили сваког месеца 10 милиона долара, сваког месеца. Данас Кинези раде, повећали су плате и сачували нам 5.200 радних места… У Бору смо ишли у минус док нису дошли Кинези и док Зиђин није преузео Бор”, рекао је Вучић.

Нешто раније приликом обиласка фабрике, а током предавања ученицима Техничке школе, Вучић је подсетио на речи израелског премијера Шимона Переза да ће будућност имати само оне земље у којима радници буду учили, а ученици радили.

“Остали неће моћи да издрже тржиште и конкуренцију и зато сам посебно срећан да се бавимо дуалним образовањем”, рекао је председник Вучић.

Амбасадорка Кине у Србији Чен Бо подсетила је да је кинески инвеститор уложио 150 милиона евра у ту фабрику, што је донело 3.000 радних места.

“Фабрика добро послује, драго ми је да то чујем. Хвала председнику и свим српским пријатељима на томе што су подржали кинеске привреднике, инжењере и раднике у овој заједничкој фабрици”, рекла је Чен.

Са Вучићем су у фабрици били градоначелник Београда Зоран Радојичић, министар просвете Младен Шарчевић и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here