Mesto za reklamu

01.10.2021.

Председник Србије Александар Вучић отварајући српски павиљон на „Експо 2021“ у Дубаију истакао је да се Србија представља на најбољи начин што отвара могућности веће сарадње са светом.

   Председник Вучић је обраћајући се присутним и јавности указао да је Србија и прошле, ковид године, имала солидне економске резултате и да ће нам овогодишњи учинак бити још бољи и то даје наду да ћемо бити још бољи и конкурентнији. На овој изложби спојили смо традицију и иновације.

Похвалио је и наше односе са УАЕ истичући да су две земље све више повезане партнерским односом, који се осликава и у изградњи фабрике вакцина у Србији. Заједнички пројекти доприносе развоју Србије и дају подстицај нашој економији.

„Догађаји као овај су одлична могућност за промоцију наше економске сарадње, а економско благостање је предуслов за напредак“ – истакао је председник Вучић.

Додао је да су скупови попут светске изложбе у Дубаију важни јер пружају могућност да се много тога види и Србија је захвална што може да представи себе и своје подухвате – рекао је Вучић.

Председник Вучић је истакао да ће Србија у Дубаију уз помоћ вируталне реалности представити наша достигнућа,  све што нуди наша привреда, као и наше великане Николу Теслу и Милутина Миланковића, а представићемо и Лепенски вир, нашу културу, религију … – рекао је председник Србије Вучић, који је присутнима пожелео добродошлицу на Павиљон Србије.

Пренео је наду да ће Србија успети да се преко виртуелне реалности представи кроз своје пројекте, радионице и надамо се да ћемо успети да представимо и све што Београд нуди.

Наш слоган говори шта желимо – представићемо и различите економске секторе, њихове садржаје и иновације”, рекао је Вучић.

Председник Вучић  је као један од најважнијих пројеката издвојио “Београд на води”, који је Београд ставио на листу најважнијих међународних инвестиција.

Бурџ Калифа у бојама српске заставе

Највиша зграда у Дубаију Бурџ Калифа вечерас је обојена бојама српске заставе у част Србије и председника Александра Вучића који тамо борави.

“Хвала нашим пријатељима из УАЕ на величанственом дочеку. Нека живи пријатељство наших двеју земаља”, навео је председник Александар Вучић на Инстаграму.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here