Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Председник Александар Вучић изјавио је да је замолио министра Златибора Лончара да се извини због недавне изјаве о Црногорцима у српском здравству, али и истакао да ће Србија наставити да пита за положај свог народа и светиња СПЦ у Црној Гори.

“Никога нигде не рушимо, али нећете нам запушити уста и рећи да немамо право дапитамо за положај српског народа, и наших светиња у тој земљи”, рекао је Вучић у разговору за „Танјуг“ у време посете војницима Србије у Топчидеру.

Додао је да ће о томе наставити да говори и да брине за права српског народа.

Вучић је одбацио и оптужбе из Црне Горе да Србија жели политички обрачун са том земљом.

“Што се власти тиче, ако вас није срамота да говорите да неко руши вашу власт, а не погледате се у огледалу за оно што је чињено у претходном периоду, ја немам проблем са тим”, рекао је председник.

Поводом најновије изјаве министра одбране Црне Горе Предрага Бошковића, Вучић је запитао је ли то онај који шаље представника на прославу “Олује” у Хрватској, те указао да ставови које је Бошковић изнео нису ништа ново и да се такве приче слушају 30 година.

Упитао је и да ли се неко сећа одакле су организовани напади на власт у Србији у време Милосевића, Тадића, Коштунице, па чак и Ђинђића, те ко је то из Србије, на пример, нападао власт у Црној Гори.

“Није нико, али, то им ваљда одговара”, рекао је Вучић.

Међутим, указао је да Србија треба да покаже да је другачија од њих, да не реагује лоше и непримерено.

Изразио је очекивање да ће разлике, какве се виде у Црној Гори у односу на Србију, у будућности нестати.

“Ми треба сви да живимо и имамо једнаке услове и правила за све, и Црногорце и Србе, и да покажемо разлику између нас и њих, и да се том разликом поносимо, надајући се да те разлике неће бити у будућности”, закључио је Вучић и истакао да очекује од министра здравља Златибора Лончара да се извини.

Лончар је недавно изјавио да у Србији на много водећих места има Црногораца који још ни српски нису научили и да он “гледа да их нема” у здравству.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here