Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Председник Србије Александар Вучић је данас оценио да су „огољене лажи“ у јуче усвојеном извештају Европског парламента (ЕП) о напретку Србије ка пријему у ЕУ.

Цитирајући делове извештаја, оценио је да су се посланици ЕП „изгубили у времену и простору“.

„Они су изгледа читали неки извештај из 2011, а не из 2021. године“, рекао је председник новинарима током посете градилишу моста преко Саве код Шапца.

Коментаришући делове извештаја ЕП у којима се спомиње „недостатак медицинске опреме“ за борбу против епидемије корона вируса и недовољна стручност лекара у Србији, Вучић је рекао да су европосланици усвајањем тог документа „све рекли само о себи“.

„Ми тестирамо више него 80 одсто држава ЕУ, а они нас осуђују! Немамо недостатак било какве опреме, сада имамо 500 респиратора у магацину баш зато јер се нисмо ослањали на њих. Ово је народу довољно да види каквим се огољеним лажима служе“, казао је Вучић.

Казао је да би „волео да види“ ревизију стопе смртности од корона вируса и „колике су стварно жртве“ од те инфекције у земљама ЕУ.

„Нећу да им дозволим да нападају наше лекаре јер су показали да су стручнији од њихових. Кад причају о вакцинама, а која то њихова земља има више вакцина или боље спроводи вакцинацију од Србије? Само нек’ они раде свој посао и нек’ објасне како су бољи у вакцинацији, а наши лекари лошији“, рекао је Вучић.

Коментаришући критике извештаја о улози Телекома Србије, Вучић је питао шта је спорно у уговору који је та фирма направила са Теленором, као компанијом из ЕУ.

Најавио је да ће повести „велику европску акцију“ против „крађе имовине Јевреја у Словенији“, за коју је оптужио посланицу ЕП Тању Фајон која треба да посредује у предстојећем дијалогу власти и опозиције у Србији.

„Што се Тање Фајон тиче, наша држава се бори против организованог криминала, али и против отимања имовине Јеврејима“, рекао је Вучић.

У вези с делом извештаја у којем ЕП изражава забринутост због „кампање којом се делегитимише независност Косова“, Вучић је рекао да је поносан на то и да ће „у инат Европском парламенту“ наставити да ради на делегитимисању косовске независности.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here