Mesto za reklamu

13.11.2019.

Председник Александар Вучић каже да ће бити интересантно његово писмо и разговори које ће имати данас и сутра поводом позива Европске народне партије да присуствује њиховом конгресу у Загребу.

„Биће интересантно моје писмо и разговори које ћу водити данас и сутра, а при томе ћу се трудити да одбраним могућност да развијамо нормалне односе са Хрватском. Међутим, за танго је потребно двоје“, рекао је Вучић новинарима у Паризу.

Председник Србије је поновио да се повела „страшна хајка“ због постављања спомен плоче у касарни за човека (генералу ЈНА Младену Братићу) који није осуђен ни за једно дело.

„Ви имате на десетине споменика нацистичком министру Мили Будаку из нацистичке државе Хрватске, који је тражио да се трећина Срба протера, трећина прекрсти и трећина убије. Како хоћете да то прећутим, како да на то не одговорим? Је л то ’великосрпска идеја‘“, упитао је Вучић.

Он је навео да се труди да не прича о усташким злоделима и све шта је његова породица доживела од Хрвата у Другом светском рату и у последњим ратовима и како његов отац не памти ни свог оца, ни свог деду, јер је рођен после његове смрти, у избеглиштву у Србији.

„Куће Вучића прве су спаљене током рата 1992. године. Опет су сав бес искалили на угледним Србима у селу Чипуљић, код Бугојна. Увек сам се због тога трудио да спустим лопту, да мирно реагујем, да не одговарам на различите приче и то ћу се трудити и убудуће“, рекао је српски председник.

Вучић је додао да су Срби у Другом светском рату ишли на клање не мислећи да ће то доживети. И његовом деди, наводи, стожерник је обећао да му „неће фалити длака са главе“.

„Није длака, али је глава фалила“, рекао је председник Србије.

Како је казао Вучић, он не жели да његова лична историја на било који начин утиче на међудржавне односе и труди се да рационално посматра ствари.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here