Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас пољопривредно газдинство Дејана Матића, произвођача дувана из Голубинаца у Срему. Након обиласка газдинства, председник Вучић разговарао је са руководством компаније Japan Tobacco International (JTI) и произвођачима дувана који имају уговор са овoм компанијом поводом успешно завршене сезоне бербе дувана у 2020. години и остварених рекордних приноса на засадима ове културе. 

“Направили су велики и успешан посао, веома сам срећан што сам могао данас да будем гост у њиховој дивној породици и верујем да ће и мала Александра и Томислав наставити тај посао”, рекао је председник Вучић након обиласка пољопривредног газдинства Дејана Матића.

Он се захвалио руководству Japan Tobacco International (JTI) на свему што раде у Србији, као и на томе што континуирано шире мрежу својих добављача, те да та компанија ангажује 250 домаћинстава у Србији у производњи дувана, од којих свако запосли између 40 и 60 сезонаца и поручио да ће држава наставити, иначе изузетну сарадњу са ЈТИ.

Председник Вучић истакао је да ЈТИ реализује годишње извоз од 300 милиона евра и да је та компанија један од наших највећих пореских контрибутора.

Вучић је рекао да произвођачи дувана ангажују сезонце углавном из Прешева и то Албанце, као и доста људи из Неготина, што је сигнал да држава мора више да уради за југ и исток Србије.

Председник Вучић приметио је да јапански инвеститори све више долазе у Србију и најавио да ће врло брзо и званично бити најављен долазак још једног јапанског инвеститора и то у Нови Сад, те подсетио да је у Инђији недавно ударен камен темељац за фабрику јапанског Тојо тајерса.

“Ту где су Јапанци, ту је озбиљност и одговорност и наши људи се ту понашају изузетно одговорно”, нагласио је он.

Председник је приметио да су јако лоши путеви у Војводини и да ће у том смислу бити додати неки пројекти у план Србија 2025 и да ће се поред градње ауто-пута Нови Сад – Рума правити и ауто-пут Београд – Зрењанин, али и да ће бити урађено много регионалних и локалних путева у Војводини.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here