Mesto za reklamu

01.10. 2019.

Председник Србије Александар Вучић позвао Србе на КиМ да искористе своје право и гласају за Српску листу.

Александар Вучић је рекао да је довољно, како каже, да грађани погледају ко шта ради против Српске листе у овој кампањи.

“Српска листа доживљава прави политички терор и прогон на КиМ, организован од органа такозване парадржаве, подржан од дела међународне заједнице. И тај терор се састоји у следећем – једино представници Српске листе не могу да добију подршку било кога из централне Србије, било кога са било које стране. Албанцима могу да шаљу подршку и посланици Бундестага и многи други. Забрањено је само Србима да подрже своју Српску листу”, навео је Вучић.

Председник је подсетио да је забрањен спот Српске листе, у коме је кривица Српске листе у томе што је само речено “Србија зове”.

“Нећете веровати по чијој жалби је забрањен – по жали БИРН-а, као и 2017. године је тај спот забрањен. Велики БИРН се жалио због позивања на мржњу. А није позивање на мржњу када партија Раде Трајковић и Рашића на албанском језику каже да је монструм Српска листа. Истовремено када снимају спотове, те спотове снимају испред српске цркве којој не дају да буде српска црква, већ је користе за јавни тоалет”, истакао је председник.

Шта се то спрема Србима, о чему се ради?, упитао је Вучић.

“Три милиона евра су издвојили за куповину српских гласова. Није случајно што су и Аљбин Курти и други Албанци рекли – хоћемо са Србима, али без Србије. Покушавају да себи направе подобне Србе, и само је Србија забрањена реч”, навео је Вучић.

“Две су могуће опције велике манипулације”

“Једна од тих опција је крађа путем писама и тражићемо да ОЕБС чува писма и пошту, јер знамо да за те људе нико никада не би гласао. Са друге стрне, свуда где су неважећи листићи, албанске партије у договору претвараће их у гласове за њима послушне и подобне Србе, који иначе признају најновију државу Косово, како то сами кажу и желе помирење. Као да не желимо помирење ми који се и даље боримо за Србију и свој народ”, истакао је Вучић.

То су, каже, две опције – једна путем писама, а друга путем неважећих листића.

“Стварни Албанци никада неће гласати за њих. Они тиме праве алиби да би од неважећих листића добили лажне гласове за себе. Зато позивам српски народ на КиМ да им се супротстави оловком и папиром, и да изађе у већем бројем него икада пре. Да покажемо српско јединство и да покажемо да Србију не могу да одвоје од Косова и Метохије”, рекао је Вучић.

Све време је, додаје, вођена кампања против Срба са севера Косова и Српске листе.

“Све време су странци водили кампању против Српске листе, јер им је сметало што се Српска листа позива на Београд. Они хоће да искључе Београд, они хоће само послушне и подобне Србе којима би мало странци као на концу управљали, а мало албански политичари. То је суштина”, истакао је Вучић.

Наводи да они знају да немају упориште у српском народу.

“Они мисле да ће тиме натерају Србију да када дођу неки послушни и подобни Срби, попут Раде Трајковић, да ће онда Србија морати да призна независно Косово, јер ће они то од ње тражити”, рекао је Вучић.

Још једном је позвао Србе да изађу на изборе.

“Изађите у што је могуће већем броју, јер гласамо за свој опстанак на КиМ, за свој опстанак на нашим огњиштима, гласамо за српске плате у школама и болницама, јер ће нам све то укинути, уколико се не буде чуо глас Српске листе. Србија зове, а ја молим људе да покажу одговорност и озбиљност”, закључио је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here