Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће пре краја године бити покренут нови и до сада највећи инвестициони циклус у земљи, вредан између пет и 10 милијарди евра за развој и напредак Србије.

Вучић је додао да ће тај инвестициони циклус бити завршен за четири или пет година и да ће подразумевати пројекте за развој целе Србије.

“Разговарао сам данас са председницом владе и министром финансија Синишом Малим, и пре Нове године изаћи ћемо са новим предлогом великог, до сада највећег, инвестиционог плана за развој и напредак Србије. Сада имамо први пут прилику да то урадимо”, рекао је Вучић новинарима обилазећи парк Београда на води.

Каже да је било бесмислено 2012. или 2013. да се тако нешто покреће, јер се тада наша земља “давила и борила за ваздух”.

Вучић истиче да данас можемо то да урадимо, да ће бити уложен новац у велике и капиталне инфраструктурне пројекте и изразио очекивање да ће те инвестиције подићи привредни раст земље тако да ће бити више од пет или шест одсто.

Председник истиче да ће инвестиција бити у целој земљи и да ће бити уложено у канализацију, водовод, пречистаче за отпадне воде и све друго у чему заостајемо за Западном Еворопом.

“Затим у метро, аутопутеве, пругу, железнички Коридор 10 до Прешева и Димтировграда… Све ћемо да завршимо у наредних некоико година. Направићемо један нови план и велики програм који ће запослити целу Србију”, исткао је Вучић.

“Посебно ћемо да радимо у наредном периоду и са свим важним светским институцијама око формирања инвестиционог плана који ће бити убедљиво највећи у модреној историји, који ће, верујем, потпуно решити проблем незапослености”, додао је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here