Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Желим да се понашам одговорно и озбиљно када је реч о Црној Гори, упркос нападима да је Београд крив за нешто осим што изражавамо бригу за српски народ и СПЦ, рекао је за РТС председник Србије Александар Вучић.

Говорећи у емисији Око о актуелној ситуацији у Црној Гори, председник Србије Александар Вучић је рекао да су нам руке везане, да Србија прихвата и поштује независност Црне Горе упркос критикама да је за нешто крива.

“Ја желим да се понашам одговорно и озбиљно упркос нападима да је Београд крив за нешто осим што изражавамо бригу за српски народ и СПЦ. Ако неко мисли да сам издајник јер нисам повукао тенкове на Црну Гору онда крив сам за све”, рекао је Вучић.

Београд није крив за дешавања у Црној Гори после усвајања Закона о слободи вероисповести и правном положају верских заједница, изјавио је Вучић.

“Нама остаје да поштујемо одлуку тог народа, поштујемо Црну Гору, али исто тако поштујемо свој народ. При томе гледамо да не кваримо односе са Црном Гором. Ми јесмо и морамо да останемо браћа, а с друге стране, хоћемо да говоримо о нашем народу и да помогнемо”, истакао је председник Србије.

Вучић је најавио да ће у уторак разговарати са патријархом Иринејом о томе како може да се помогне Српској православној цркви у Црној Гори.

“Ми први пут говоримо о Србима у Црној Гори, ми смо се стидели да помињемо Србе у Црној Гори”, истакао је председник Србије.

Вучић каже да ће са патријархом разговарати о формирању одређене комисије да се види како правнички да се изађе пред светске и међународне организације у вези са црногорским Законом о слободи вероисповести.

“Разговараћемо како да помогнемо нашој цркви. Не разумем се у митрополије и епархије, за мене постоји само СПЦ”, поручио је Вучић.

Говорећи о предстојећим парламентарним изборима Вучић је рекао да ће се они одржати 26. априла или 3. маја следеће године и најавио да ће о понуди Ивице Дачића за заједнички наступ социјалиста и напредњака разговарати после Божића.

Вучић предвиђа да би излазност на изборима могла да буде између 53 и 56 одсто и оцењује да ће то бити избори на којима ће “сви ићи пртов једне листе и једне странке”.

На питање ко ће предводити изборну листу СНС-а, Вучић је рекао да ће на листи бити 60 одсто нових људи, наглашавајући како је суштина “да дођу нови млади људи, неукаљани”.

“Једино што ја могу да обећам је да ћу се борити за поштену Србију и да тајкуни поново не завладају Србијом”, поручио је Вучић гостујући у емисији Око.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here