Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са председавајућим и српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, уочи посета које их очекују у наредном периоду.

Александар Вучић је објавио на Инстаграм профилу buducnostsrbijeav да је са Милорадом Додиком разговарао о подршци Србије Републици Српској.

“Миле Додик иде у Турску на важан пут, а ја у УАЕ и Бахреин. Разговарали смо о значају посета, нашим политикама, али и још значајнијој подршци Србије Републици Српској”, написао је Вучић, уз фотографију са Додиком.

На састанку је договорено да Република Србија интензивира своју подршку Републици Српској, а на захтев председника Додика, Србија ће посебну и велику подршку пружити општинама Костајница, Козарска Дубица, Невесиње и Дрвар, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Реч је о мање развијеним општинама Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине, које су делом страдале у последњим земљотресима, а та места су од посебног стратешког значаја за целокупан српски народ.

Председник Вучић је рекао да ће Србија помоћи и да ће увек бити уз свој народ западно од Дрине, поштујући међународне законе и територијални интегритет Босне и Херцеговине.

Такође, двојица саговорника су оценили да српски народ у сфери политике, економије, а посебно културе и образовања, мора да пружи што јединственији одговор на савремене изазове.

У складу са тим, Вучић и Додик договорили су учешће стручњака из Републике Српске у заједничком писању уџбеника из српског језика, историје и географије за територије Републике Србије и Републике Српске.

Председник Додик се посебно захвалио Србији на вакцинама које је донирала Републици Српској и Босни и Херцеговини.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here