Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да га брине тема разговора у Вашингтону и Бриселу, питање Косова и Метохије.

Вучић је констатовао да ће сви платити велику цену као последицу пандемије корона вируса, а на питање коју ће цену платити Србија и брине ли га како ће изгледати јесен, одговорио:

„Највише ме брине оно што ће бити тема разговора у Вашингтону и Бриселу, по питању Косова и Метохије“, рекао је Вучић за ТВ Прва, преноси Танјуг.

Он је рекао да је изасланик председника Трампа Ричард Гренел имао добре идеје.

Указао је да председник Трамп има бољу политику према Србији него претходне администрације и да се са више поштовања односи према Србији.

“Такозване преговоре о свим кључним питањима за постизање онога што смо пре десет година започели о свеобухватном споразуму о нормализацији односа, а не признању, међутим водимо под окриљем Брисела.

Ово у Вашингтону мора бити нешто друго. Верујем и надам се да ће бити економске теме”, казао је Вучић.

Вучић је рекао и да је ситуација са корона вирусом у Србији много боља него у региону и истакао да морамо и даље да будемо опрезни, јер мора да се живи са опаком болешћу.

„Никада не можете до краја да се опустите или да кажете да можете да одахнете, али много је боља ситуација у Србији, него у региону, па и у Европи и свету“, рекао је Вучић.

Вучић је изјавио да би се први вакцинисао против короне, првом вакцином која стигне, а да ће наши стручњаци рећи која је вакцина добра.

Илуструјући утицај теорија завере на размишљање људи о вакцини, Вучић је рекао да од три његова саветника – један неће вакцину компаније “Астразенека”, европску, један неће руску, а трећи неће кинеску…

“Ја ћу да примим први вакцину. Чекам да наши стручњаци кажу која је добра”, рекао је Вучић.

На питање када ће вакцина стићи, одговорио је – у наредна три месеца.

Вучић није ни данас желео да прецизирао с ким ће СНС формирати нову владу и рекао да ће одлука о томе бити ускоро донета, то јест да ће влада бити формирана у првој половини септембра.

Он је рекао да СНС има добре односе и са Социјалистичком партијом Србије и са СПАС-ом, као и да поштује и једне и друге.

“Коначна одлука биће ускоро донета”, рекао је Вучић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here