Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Председник Србије Александар Вучић састао данас са амбасадорима земаља “Квинте” – САД, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке као и са шефом Делегације Европске уније у Србији, са којима је разговарао о европским интеграцијама Србије, предстојећим изборима и ситуацији у региону.

Саговорници су закључили да је важно да избори буду одржани у доброј изборној атмосфери и да све странке имају фер кампању, као и да гласачи буду мотивисани да изађу у што већем броју, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Тема разговора био је и прошлонедељни видео конференцијски састанак ЕУ – западни Балкан, као и застој дијалога са Приштином, владавина права и ситуација у региону.

У отвореном, конструктивном и садржајном разговору истакнуто је да треба радити на добрим суседским односима у циљу пуне стабилизације политичких прилика у региону.

Амбасадори земаља “Квинте” као и шеф делегације ЕУ изразили су задовољство борбом против заразне болести корона вирус.

Председник Вучић захвалио је на помоћи ЕУ и САД, коју је Србија добила током пандемије, и обавестио амбасадоре о економској ситуацији и програму за опоравак привреде након пандемије, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here