Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Доласком немачке Бицербе отварамо нову еру за Ваљево и читав Колубарски крај, поручио је данас председник Србије Александар Вучић, на свечаности поводом почетка изградње фабрике те немачке компаније. Вучић је истакао да ће у производном постројењу Бицерба у Ваљеву запослени имати више плате него што је уобичајено у том граду.  

“Просечна бруто плата биће 1.772 евра, што је преко 1.100 евра нето плата. Бицербиних 400 радника имаће тиме већа примања него што су уобичајена. Они ће имати и посебно знање и одговорност, моћи ће у овој компанији да уче много о новим технологијама”, рекао је Вучић.

Присетио се да је, када је први пут дозвољено да се најави инвестиција у Ваљеву, био радостан, да је одмах преко инстаграма саопштио грађанима Ваљева да Бицерба стиже, а да људи нису били сигурни колико томе да верују и колико ће пројекат стварно да заживи.

Вучић је казао да се од тада много урадило и да су тимови Бицербе и владе вредно радили да се све заврши.

Указао је да је изабрано дивно место за Бицербину фабрику у Ваљеву, те додао да ће овај део индустријске зоне бити нови део развојног пројекта за цео крај.

Међутим, Вучић је указао да је потребно завршити још много инфраструктурних радова до почетка рада постројења Бицербе, што је планирано у последњем кварталу ове године.

“Морамо да завршимо брзу саобраћајницу Лајковац-Ваљево. То мора да буде завршнео и завршићемо. Али то није довољно. Морамо да урадимо и такозвани ‘бајпас’ и једну улицу да би спојили све и Бицерба могла да ради како треба. Трафостаница је урађена, а гас стиже до Ваљева челичним цевима до новембра, а потом остаје само да се разведе пластика по гаду”, објаснио је он.

Казао је да се чини све да Ваљево поново буде велики индустријски центар као у време велике Југославије, додајући да је много мука било око довођења инвеститора у тај град.

Навео је да је Бицерба основана 1866. године у Балингену, вођена са пет генерација које не само да чувају компанију, већ раде све да она расте, напредује, ствара већи профит.

“Драго ми је што сте изабрали Ваљево и Србију”, захвалио им се Вучић.

Додао је да ће у Ваљеву бити реализовани и други пројекти, попут болнице, која ће коштати око 25-30 милиона евра, као и нова хала од око 15 милиона, па ће свима који живе и бораве у Ваљеву живот бити бољи и лепши.

“Ваљевски крај је био запостављен, мало се улагало, а сада, са Бицербом, отварамо нову еру, ново време за Ваљево, за Колубарски округ. Хвала вам што сте за 155 рођендан донели одлуку да улажете у Ваљево”, рекао је Вучић.

Власник и извршни директор компаније ” Бицерба” Андреас Краут рекао је данас да је почетак изградње погона за производњу вага за мерење у Ваљеву посебан дан за ту компанију, Ваљево и цео регион.

Најавио да је ће фабрика у индустријској зони у Ваљеву бити завршена до краја године када ће , каже, почети производња вага намењених за извоз широм света.

Краут је навео да је та компанија у мају прошле године најавила инвестицију у нову производну локацију у Ваљеву истичући да је то био само почетак успешног пројекта.

На крају, поводом 8. марта, Александар Вучић се посебно захвалио свим дамама, честитајући им празник, Дан жена.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here