Mesto za reklamu

01.10.2020.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са делегацијом Светске банке коју је предводила регионална директорка Светске банке за Западни Балкан, Европу и Централну Азију Линда Ван Гелдер о напретку агенде за привредни раст, програму Европске уније “Зелени раст”, као и иницијативи мини Шенгена.

   “Србија је по привредном расту у претходна три квартала лидер у Европи”, истакао је том приликом председник Вучић и додао да је све што је Србија до сада урадила позитивно оцењено од стране најкредибилнијих светских финансијских институција, као што су Светска банка и Међународни монетарни фонд.

Он је изразио задовољство сарадњом са представницима Светске банке, који су, како је истакао, много допринели развоју српске економије.

Саговорници су посебно истакли важност реформе и унапређења ефикасности јавног сектора, што ће знатно утицати на привредни раст кроз подстицање инвестиција, флексибилност финансијских инструмената за компаније у Србији, обучавање радне снаге, подизање продуктивности и унапређење пословног амбијента, наводи се у саопштењу.

Спровођење ових реформи омогућиће Србији да достигне стопу раста од преко пет одсто већ следеће године.

Тема данашњег састанка са делегацијом Светске банке била је и имплементација европског развоја кроз зелени раст, што ће Србији обезбедити средњорочну конкурентност, приступ тржиштима ЕУ и флексибилност животне средине.

Председник Вучић је замолио представнике Светске банке да иницијативу регионалног економског повезивања (мини Шенген) приближе партнерима из окружења и предоче им економске бенефите које ова иницијатива може да има за све земље у региону.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here