Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

У згради Председништва Србије на Андрићевом венцу одржан је састанак председника Србије Александра Вучића са представницима листе “Александар Вучић-За нашу децу”, која је на изборима однела убедљиву победу.

Kод Вучића су дошли градоначелник Новог Сада и функционер СНС Милош Вучевић, председник Извршног одбора странке Дарко Глишић, функционери СНС Марко Ђурић, Марија Обрадовић и Миленко Јованов, а од коалиционих партнера појавили су се Милан Kркобабић и Расим Љајић.

Потпредседник СНС Милош Вучевић изјавио је после консултација са председником Александром Вучићем да су представници листе “Александар Вучић – За нашу децу”, затражили мандат за састав нове Владе. Додаје да са председником нису разговарали о кадровским решењима.

“Наша листа је након убедљиве победе на консултацијама са председником легитимно тражила мандат за састав владе и ту нема политичке дилеме”, рекао је Вучевић новинарима након разговора са председником Србије.

Вучевић је рекао и да, што се тиче коалиционих партнера, изузимајући оне који су на заједничкој листи, постоји неслагање о потреби уласка у коалициону владу.

“Немамо јединствен став да ли је потребна коалиција и да ли ћемо је правити. У странци су неки за то да нема потребе за коалиционим партнерима, а неко да направимо коалициону владу”, пренео је Вучевић.

Казао је да је то нешто о чему ће се тек разговарати и рекао да очекује за месец, месец и по персонално решење коме ће бити дат мандат за формирање владе.

Указао је да ће се свакако видети “освежење”, то јест персоналне промене у влади и скупштини.

Вучевић је пренео да је председник Србије данас само саслушао ставове и да се није изјашњавао, као и да није било речи о персоналним решењима.

“Када будемо имали персонална решења изнећемо их у јавност, а имаћемо неколико персоналних решења и то не само за премијера, већ и министре”, рекао је један од челника напредњака.

Претходних дана, председник се састао са свим странкама које су освојиле мандате на изборима, осим са странком СДА Санџака Сулејмана Угљанина, који је одбио да дође на консултације.

Вучић је разговарао са представницима коалиције СПС-ЈС Ивицом Дачићем и Драганом Марковићем Палмом, као и са лидером СПАС-а Александром Шапићем.

Такође, састао се и са представницима мањинских партија, председником Странке правде и помирења Мумаером Зукорлићем, председником ПДД-а Шаипом Kамберијем, као и са председником СВМ-а Иштваном Пастором.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here