Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Србије и Европске уније (ПОСП).

Председник Вучић честитао је Тањи Фајон на избору за председницу делегације Европског парламента при парламентарном одбору за стабилизацију и придруживање Србије и Европске уније. Он је позитивно оценио договор лидера земаља чланица о носиоцима најзначајних функција у ЕУ и изразио наду да ће институције ЕУ и у новом саставу наставити да подржавају политику проширења и европски пут Србије.

Председник Вучић је нагласио да Србија поздравља избор Владимира Билчика на место новог известиоца ЕП за Србију, уз захвалност његовом претходнику, Дејвиду Мекалистеру, на доприносу и активној подршци европским интеграцијама Србије.

„Србија се залаже за мир и стабилност у региону, а регионална сарадња, јачање односа са суседима и наставак политике помирења представљају наше спољнополитичке приоритете“, истакао је председник Вучић и додао да Србија придаје велику важност Берлинском процесу, чији се значај огледа у пружању подршке европским интеграцијама Западног Балкана кроз конкретне пројекте и мере.

Председница ПОСП Тања Фајон је рекла да се Европски парламент залаже за проширење ЕУ и да је Србија међу најозбиљнијим кандидатима. Она је честитала на економским успесима Србије и захвалила на могућности да Европски парламент посредује у дијалогу власти и опозиције. Фајон је изразила забринутост за слободу медија, али је истовремено честитала на изради медијске стратегије.

„Европски парламент ће наставити да активно подржава политику проширења ЕУ и заговара српски приступ као најбољи начин за напредак у европским интеграцијама“, рекла је Фајон и додала да очекује да ће Европски савет променити одлуку у вези са Северном Македонијом и Албанијом и да ће послати позитиван сигнал тим земљама пре Самита ЕУ – Западни Балкан у Загребу, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here