Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председник Александар Вучић састао се са државним секретаром и министром јавне безбедности Кине Џао Кеџијем. Посета, како је наглашено у разговору, представља још једну потврду да “челично пријатељство” и свеобухватно стратешко партнерство двеју земаља јача у свим областима сарадње, па тако и у домену безбедности, што је од посебног значаја у светлу нових глобалних изазова. Министар Џао истакао да је Србија најважнији партнер у централној и источној Европи.

Александар Вучић је у разговору са Џао Кеџијем поновио чврсту подршку принципима Новог пута свиле, саопштила је Служба за сарадњу са медијима Председника.

“Мислим да је то једна од највећих и најплодоноснијих иницијатива у историји. Поштовање које Кина исказује свим земљама и њиховом праву на развој и самостално одлучивање, без обзира на њихову величину, заслужује подршку свих који верују у идеале истинске равноправности и солидарности”, рекао је Вучић.

Председник је захвалио на принципијелном и чврстом ставу Кине по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије, поновивши чврсту подршку Србије политици “једне Кине”.

Нагласио је да се Србија искрено радује успесима које је Кина постигла у спровођењу свеобухватних реформи у протекле четири деценије и честитао предстојећи значајан јубилеј – 70. годишњицу од оснивања НР Кине.

Министар Џао је рекао да је МУП Србије најважнији партнер за сарадњу Министарства јавне безбедности Кине у централној и источној Европи.

Џао је Вучићу пренео поздраве председника Сија, рекавши да Кина изузетно цени велики допринос председника Вучића развоју билатералних односа и искрену подршку иницијативи “Појас и пут”.

Узвративши поздраве председнику Сију, председник Вучић је још једном захвалио на гостопримству и почастима које су му указане током боравка у Кини, током Форума лидера “Појас и пут”.

Министар Џао је рзговарао и са Аном Брнабић, председницом Владе Србије.

„Српска стварност“ / председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here