Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да није фасциниран протестима и да неће попуштати ванинституционалним притисцима.

“Хоћете изборе? Шта хоћете? Ја да вам нешто попуштам, тим вашим глупостима и за шта се залажете, нећу. Нисам ни после четири месеци, када су шетали. Унапред вам кажем да ми не пада на памет”, рекао је Вучић новинарима, након трибине СНС ‘’Јаке жене за јаку Србију’’.

Подвукао је да ниједан захтев, никада неће да им испуни:

“Може пет милиона да вас се скупи, можете само да добијете изборе и онда испуњавајте оно што је народу обећано. Ја под притисцима нећу да радим и по томе се разликујем од свих других”, казао је Вучић.

На протест су, каже, позивали најнепристојнији људи и насилници.

Желе, каже, да причају о насиљу, а власт је ухапсила нападаче на Борка Стефановића, док они нису обавестили мајку Ранка Панића ни о његовој смрти, као и они који су за председницу скупштине рекли да је фукса, и због тога су онда срећне мушкарчине.

Он је казао да је свима јасно да се не ради о грађанском, већ опозиционом протесту.

“Сваки протест је суштински политички. Није проблем у томе. Сматрам да смо имали још једном демократски организоване протесте, да се држава понашала веома одговорно и озбиљно. Нигде није било полицајца. Нико није спречавао да шетају где хоће. Није било крвавих глава, као у неким земљама које нам држе придике о демократском понашању, поручио је Вучић.

Додао је да не жели да се такмичи у бројевима, и да воли када они себи воле да додају бројке.

“Никада не приказују снимке где стоје на једном месту, већ само када шетају. Нека се радују ако кажу да их је било 10.000. Што бих ја говорио стварне бројке. То показује да су у великој офанзиви”, иронично је приметио.

Указао је да је са протеста извукао и поуке, јер на њима није видео толико младих људи, који неће, како каже, да иду тамо где се налазе људи познати по антисрпској оријентацији, већ је значајан део учесника био из његове генерације, од 40 до 60 година.

“Они су незадовољни. Али, они нису губитници транзиције, нису сиромашни и припадали су средњем слоју. Очигледно да нисмо успели да поправимо њихову ситуацију. Мораћемо да радимо више по том питању у будућности”, рекао је Вучић додајући да треба бринути о таквим људима, да буду задовољнији будућношћу него што су данас.

Истакао је да су једно људи који долазе на скуп, а друго они из политичких странака који желе само да се дочепају државне касе.

“Без обзира да ли их је било 300 или више хиљада, реаговао бих на исти начин. Суштина је да сагледате политику, шта је то што ми можемо да урадимо да променимо у будућности”, рекао је он.

Казао је да није видео ниједну озбиљну поруку са скупа, изузев “Вучићу педеру”, која је уобичајена, а не значи ништа.

“Немају ниједну озбиљну поруку, јер они су сви били на власти, неки међу њима су највећи пљачкаши, а неки најнепристојнији и насилници. Погрешну тему су изабрали”, поручио је он.

На питање новинара како коментарише нападе и увреде упућене новинарки Студија Б која је извештавала са протестне шетње, Вучић је рекао да не зна шта се тачно догодило.

“А, ко ће да је претуче, Иван Ивановић, Сергеј Трифуновић? Дајте, молим вас. . . “, рекао је и додао да сви они заједно нису у стању ниједног мушкарца да претуку.

Људи су, каже, под утиском најострашћенијих на друштвеним мрежама, на којима, додаје, има свакаквих коментара, попут Саше Мирковића који оптужује Милену Ивановић за убиство супруга, Оливера.

Суштина је, како каже, да се не треба плашити тих људи јер ту нема храбрих, а држава ће умети да заштити све који су изложени насиљу.

Према његовим речима, и то говори о разлици између пристојне Србије данас и тих који живе за то да један дан буду важни и покажу све своје комплексе и фрустрације.

“Србија је земља у којој ће свако моћи да све да каже али силеџијство неће победити и неће постати мејнстрим”, закључио је он.

Осврнуо се и на предстојеће изборе у Лучанима, рекавши да се опозиција тамо сконцентрисала, како парама тако и активностима, јер су у тој општини Бошко Обрадовић и Веља Илић имали 27 одсто гласова, а са десет странака извесно је да ће имати 45.

“Да ли ћемо успети да имамо више од 45 и будемо испред њих то ћемо да видимо. Биће тешка борба”, рекао је Вучић.

Он је подсетио да је СНС водећи у другим општинама, и да није проблем негде и изгубити.

„Српска стварност“ / Танјуг, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here